Fundo, artisanale bouillons en fonds

“Geen gerecht kan zich serieus nemen als de fond niet goed  is” zei Escoffier 150 jaar geleden. En dat is de dag van vandaag nog steeds waar. Dat vinden ook Marc, Maarten, Geert en Johan, vier gepassioneerde foodies die samen het merk Fundo oprichtten. Fundo is een nieuw duurzaam merk voor bouillons, fonds en drinkbouillons. Alle producten zijn lokaal, 100% natuurlijk, zoutarm en traag gegaard volgens de regels van de kunst. Eigenlijk een bouillon of fond zoals je hem zelf thuis zou maken! We doen graag het Fundo assortiment even uit de doekjes!

Fonds

De Fundo fonds worden extra lang gegaard, namelijk tussen de 48 en de 60 uur. Voor een liter fond worden er ook meer dan 1 kg karkassen gebruikt. Daardoor hebben ze een volle en rijke smaak. Ze zijn geschikt voor ieder dieet, zo zijn ze bijvoorbeeld glutenvrij, en zoutarm (ze bevatten minder dan 3 gram zout per liter). Je kan ze verder bijkruiden naar eigen smaak. Deze fonds, verkrijgbaar in de variëteiten kip, bruine rundsfond, blanke kalfsfond, noordzeegarnalen, wild en eend, zijn ideaal voor het bereiden van sauzen, stoofpotjes en gelei.

Geconcentreerde bouillon

Wist je dat de meeste bouillonblokjes tussen de 10 à 15 gram zout per liter bevatten? Dat is bijzonder veel. De geconcentreerde bouillons van Fundo, verkrijgbaar in kip en rund, bieden hier een alternatief. Ze worden gemaakt van traag gegaarde groenten en karkassen, gecombineerd met heerlijke kruiden. De geconcentreerde bouillons zijn ideaal als basis voor soepen maar ook heerlijk als smaakmaker in de wok, bij groentebereidingen en in risotto.

Bij Fundo worden de bouillons ingekookt tot geconcentreerde bouillon. Één bokaal van 500 ml kan je aanlengen met water tot 2 liter bouillon. Handig toch! Heb je over? Alle fonds en bouillons laten zich perfect invriezen.


Drinkbouillon

Een hype die vanuit de Verenigde Staten en Engeland naar ons komt overgewaaid: drinkbouillon! Een goede bouillon is niet enkel een basisingrediënt in de keuken, maar ook een volwaardig product op zich. Daarom introduceerde Fundo drie kant-en-klare drinkbouillons (kip, rund en groenten). Ze zijn rijk aan vitaminen, mineralen en collageen en bovendien ook de ideale vervanging van koffie of thee. Even opwarmen en je hebt een kant-en-klaar heerlijk tussendoortje!

De producten van Fundo zijn verkrijbaar bij Delhaize, Carrefour, speciaalzaken en online via www.belartisan.be!

Lees ook...