Feestelijke recepten uit De Chalet: aflevering 2

Njam!-chefs Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza genieten van een culinaire vakantie in onze Belgische Ardennen. Vanuit hun chalet in Waimes overladen ze de njam!-kijkers met ideeën voor de feesten. Ze bereiden samen haalbare feestgerechten voor ’s avonds, maar ook ontbijt, lunch en aperitief komen aan bod!  Hun bereidingen gaan van  culinair tot no-nonsense, maar keer op keer origineel en bovenal overheerlijk! Ontdek hier wat ze in de tweede aflevering van het tweede seizoen klaarmaken.

Lunch: Potjesvlees

Een heerlijk streekgerecht uit de Westhoek, dat is potjesvlees! Dominique gaat aan de slag met de 3 K’s: kip, konijn en kalfsvlees en toont hoe je zelf potjesvlees kan klaarmaken.

Lunch: Kip-curry

Roger neemt een klassieke bereiding voor op de boterham onder handen en maakt er een eigen variant van: kip-curry! Eens je deze versie hebt klaargemaakt wil je geen andere meer eten!

Hoofdgerecht: Fettuccine met eekhoorntjesbrood

Er is niemand meer aangewezen dan Peppe om een feestelijke pasta klaar te maken! Nadat hij in deze aflevering van De Chalet een bezoekje bracht aan “Madame Champignon” gaat hij aan de slag met de zeer geliefde paddenstoel ‘eekhoorntjesbrood’. Bij de pasta serveert hij een Bordeaux Château Lescure Saint-Émilion Grand Cru 2015. Een krachtige en fruitige rode wijn gemaakt van de Merlot- en de Cabernet Franc druif. 

Hoofdgerecht: Duif in klei

Geïnspireerd door zijn expedities in Mexico maakt Dominique Persoone in deze aflevering wel iets heel speciaal klaar: duif gegaard in kei in een zelf gegraven put in de grond. Een hele onderneming met een fantastisch resultaat! 

Dessert: Marshmallows

Marshmallows roosteren boven een vuurtje? Super gezellig toch! Dominique toont hoe je zelf gemakkelijk marshmallows kan maken en je kinderen kan verrassen met deze zoete lekkernij!

De Chalet met Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza, elke zondag om 9u, 17u en 23u op njam!