Dominique Persoone is peter van Week van de Bij

Voor de derde keer op rij organiseert het departement Leefmilieu, Natuur en Energie dit jaar de Week van de Bij. Van 29 mei tot 5 juni staat het zoemende beestje in de kijker. Onze njam!-chef Dominique Persoone, meester chocolatier met een enorme passie voor bijen, is opnieuw peter van deze actie.

affiche week van de bij

Een restaurant voor bijen

De slagzin van het initiatief is dit jaar: ‘Maak van uw tuin een restaurant voor bijen’. Iedereen kan helpen om de leefomstandigheden van bijen te verbeteren. Of je nu een tuin hebt of een balkon, je kan altijd je steentje bijdragen. Het doel is dat iedereen een bijvriendelijke omgeving creëert. Tips om dat zo goed mogelijk te doen, vind je op www.weekvandebij.be.

Feest van de bij

Op 29 mei organiseert de actie het grote Feest van de Bij in De Vroente in Kalmthout, daar kan je allerlei workshops volgen. Wij raden je alvast aan om van jouw tuin, terras of gazon een bijenparadijs te maken, want zonder bijen hebben we binnenkort een lege winkelkar. Als je daar meer over wil weten, kan je ook weer terecht op de website van de Week van de Bij. Alle bijen, van solitaire bijen tot honingbijen zullen je dankbaar zijn.

affiche week van de bij

The Honey Project

Vorig jaar maakte Dominique Persoone vanuit zijn liefde voor bijen een reeks voor Njam!: The Honey Project. Daarin leerde hij ons lekkere recepten maken met honing, maar ook hoe je een kastcontrole doet. Heb je het toen gemist? De reeks is nu nog steeds beschikbaar op YouTube.  

Lees ook...