De Smaak van Tex-Mex

Jeroen De Pauw maakt in het nieuwe programma Comfort Food heerlijke gerechten die niet al te veel tijd in beslag nemen maar toch ongelooflijk lekker zijn. Zo maakt hij bijvoorbeeld met het kruiden- en Tex-Mex-gamma van Santa Maria een Mexicaanse schotel klaar. Wil jij ook graag aan de slag gaan en wat Tex-Mex receptjes uitproberen? Lees dan snel verder.

No more boring meals

Werken, eten, slapen en de volgende dag begint weer opnieuw... Het is zo makkelijk om in vaste routines te vervallen. Ook in de keuken kies je veelal oude, bekende gerechten niet te ver buiten je comfort zone. Het lijkt alsof je ieder gerecht al duizend keer hebt klaargemaakt. Tijd om eens iets nieuws uit te proberen! Wat dacht je van de Tex-Mex keuken? Schalen met kleurrijk eten en spannende bijgerechten. Specerijen die je smaakpapillen laten tintelen en een glimlach op ieders gezicht toveren. De Tex-Mex keuken is precies wat je nodig hebt om je week wat pit te geven! Want samen nieuwe gerechten ontdekken zorgt voor veel plezier aan tafel…dus waar wacht je op?

De Smaak van Tex-Mex

Tex-Mex, wat is dat nu eigenlijk? De Tex Mex-keuken neemt je op avontuur langs de grens van Mexico en Texas, en heeft een heel eigen identiteit: verrassend, levendig en boordevol heerlijke variaties. De Tex Mex-keuken is een smaakvolle mix van twee continenten die ontstond toen Mexicaanse veetelers voor het eerst hun geluk beproefden in de Amerikaanse staat Texas. Zij namen hun traditionele gerechten mee over de grens en kookten samen met de locals. Door hun samensmelting ontstonden er tal van heerlijke gerechten met kaas, guacamole, bonen en rundersgehakt. Maar wisten jullie dat het echte geheim van de typische Tex Mex-smaak hem zit in de kruiden en de eindeloze variatiemogelijkheden? Elk typisch Tex Mex-gerecht heeft een eigen vouwvorm, smaak en bereidingswijze. Alle Tex Mex-gerechten zijn bovendien eenvoudig en snel te bereiden.

Organiseer de perfecte Tex-Mex avond!

Zin om zelf eens een Tex-Mex avond te organiseren? Wij helpen je graag op weg! Burrito’s, kruidige fajita's, knapperige taco's, warme quesadilla's of tortillapizza's, de mogelijkheden zijn eindeloos. Breng je gehakt, rundvlees of kip op smaak met een heerlijke kruidenmix en dien alles op in combinatie met tal van lekkere bijgerechten en toppings. Zet vrolijk gekleurde kommetjes met dipsaus, tomaten, gepureerde bruine bonen, mais, zure room en geraspte kaas op tafel en laat je gasten zelf hun favoriete gerecht samenstellen. Foodsharing is een erg populair concept en zo kan iedereen proeven van alle overheerlijke smaken. Maak het zelf zo spicy als je wil en combineer naar hartenlust. Het leuke aan Tex Mex is dat je met je handen mag eten! Vul je tortilla of wrap met al het lekkers dat op tafel staat en wrap it up!

Smakelijk!

Meer inspiratie voor heerlijke Tex-Mex gerechten vind je hier!

Beoordeling

Reacties

  • Wees de eerste om te reageren