Back to school drinks: 7 originele en kindvriendelijke schooldrankjes

Het schooljaar is terug begonnen. Na een moeizame pandemieperiode kan dat dit jaar opnieuw in iets normalere omstandigheden. Gelukkig maar! Dat betekent dat het eet- en drankpatroon van zowel de ouders als de kinderen terug vorm en structuur moet krijgen. En daarbij steken we jullie maar al te graag een handje toe. In dit artikel gaven we reeds enkele tips voor verassend lekkere back-to-school broodjes, vandaag is het de beurt aan de dranken. Want ook die zijn ontzettend belangrijk voor jong en oud. Frisdranken en drankjes met veel suiker zijn daarbij over het algemeen uit den boze. Maar welke drankjes zijn dan wel geschikt? Njam! to the rescue!


Deze smoothie is een hit bij jong en oud. Bramen, kokosmelk, banaan en limoen zorgen voor een volle, friszure smaak en een gezonde portie energie. Het is een echt powerdrankje waarmee je kind (of jijzelf) er de hele dag tegenaan kan. De smoothie is bovendien gemakkelijk te maken en je kan de dikte eenvoudig aanpassen door er meer of minder water bij te doen.

Deze groene donder is hét drankje om je dag gezond te starten. Komkommer, selder, appel, spinazie,… : allemaal gezonde ingrediënten die naast smaak ook zorgen voor een goed gevoel. En het is nog eens donders lekker ook!

Als je de kids graag een frisdrank wilt meegeven, probeer deze dan zelf te maken. Je hebt dan perfect in de hand welke (gezonde en ongezonde) ingrediënten je in het drankje verwerkt en je kan de limonade afstemmen op de smaakvoorkeuren van je kinderen. In deze limonade van veenbessen kan je de suiker bijvoorbeeld vervangen door honing. Zijn je kinderen geen fan van veenbessen?   Gebruik dan gerust andere bessen of aardbeitjes.

Ook ice tea of ijsthee kan je gemakkelijk zelf maken (en zo ook het suikergehalte controleren). Deze verse perzik ijsthee wordt gemaakt van perzikthee en verse perziken. In de plaats van suiker wordt agavesiroop gebruikt. Heerlijk fris voor op warmere nazomer(school)dagen.

Welk kind houdt er niet van een lekkere milkshake? En welke ouder houdt er niet van een gezond drankje? Dit recept van milkshake met kiwi en appel combineert beiden. Kiwi, appel, melk, yoghurt en agavesiroop zorgen samen voor een heerlijke én gezonde shake.

Veel water drinken is zeer belangrijk. Zorg dus in ieder geval dat je kind een grote drinkbus water mee naar school krijgt. Maar wat als de kinderen niet zo graag water drinken? Probeer dan eens het water te infuseren met ingrediënten die ze lekker vinden. In dit recept zijn dat blauwe besjes en verveine, maar je kan zo goed als alle soorten fruit en kruiden gebruiken.

Het hoeft natuurlijk niet altijd gezond te zijn. Af en toe zondigen, moet kunnen, en dat lukt perfect met deze overheerlijke chocolademelk van Roger van Damme. Klaar in een handomdraai en verslavend lekker.

Sven van de njam!-redactie 


Lees ook...