5 tips voor een culinaire Valentijn

De liefde van de man gaat door de maag. Maar eigenlijk die van de vrouw ook. Want wat is er romantischer dan een avondje met zijn tweetjes op restaurant, of lekker samen kokkerellen thuis? Op Valentijn word dat romantische aspect extra in de verf gezet en dat kan zowel thuis als op restaurant. Wij geven je in dit artikel 5 tips voor en romantische én overheerlijke Valentijn.

Romantische lunch bij Het Gebaar

Je geliefde verrassen met een heerlijk etentje: dat kan bijna niet fout lopen. Zeker als je een tafeltje boekt bij Het Gebaar van de bekende njam!-chef Roger van Damme. Het restaurant werd vorig jaar volledig vernieuwd en je eet er vandaag in een romantisch, hedendaags en luxueus kader. Maar het zijn vooral de gerechten die indruk zullen maken op je partner. Prachtig gepresenteerd en vol smaak, zo kennen we Roger zijn keuken. Onze aanraders om het extra romantisch te maken? Carpaccio van gambero rosso om te starten, tarbot met kreeft als hoofdgerecht, en de prachtige “Cacao boon” als dessert.

Luxe ontbijt – op of uit het bed

Heb je weinig tijd op Valentijnsdag zelf? Pak dan uit bij de start van de dag, met een romantisch ontbijt op of uit het bed. Je kan aan het ontbijt de dag voordien al beginnen, zo heb je ’s morgens minder werk. En probeer gerust wat origineel uit de hoek te komen, zoals met een ontbijtbowl met quinoa en een eitje, een ontbijtpizza met aardbeien, en zelfgemaakte, warm geserveerde kaneelbroodjes. Serveer daar om te drinken een romantische ontbijtsmoothie met aardbeien en paprika bij.

Het meest romantische menu van de njam!-website

Thuis koken op Valentijn kan vast en zeker een prima keuze zijn voor een romantische Valentijnsavond. Zeker als je daarbij kiest voor volgend extra verleidelijk menu:

Verleidelijk diner bij Cuchara 

Wens je op Valentijnsavond romantisch te gaan dineren, boek dan eens een tafeltje bij tweesterrenrestaurant Cuchara van njam!-chef Jan Tournier. De donkere, zwoele sfeer en het uitgepuurde interieur zetten gegarandeerd de toon voor een vurige avond. En dan hebben we het nog niet over het eten gehad: het culinaire vuurwerkspektakel met gerechtjes zoals “coquille met foie , wintertruffel , kaffir en kombu olie” zal zonder twijfel indruk maken op jouw geliefde!

Een romantisch, culinair geschenkpakket

Geef toe, van een culinair geschenk wordt iedereen altijd blij. Ook op Valentijn. Zo’n geschenkpakket kan je perfect zelf samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een mand met “rode” ingrediënten, zoals rosé champagne, aardbeien en roze macarons. Of ga voor wat ondeugendere opties zoals deze chocoladelippenstift (ook mogelijk om zelf te maken). Extra tip: mocht er in het restaurant dat je wilt reserveren voor Valentijn geen plaats meer zijn, steek dan een cadeaubon in je geschenkpakket. Zo kan je twee keer genieten 😉!

Sven van de njam!-redactie

Lees ook...