Chocoladelippenstift

Een recept van Dominique Persoone

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u in Gent!

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
11 cl olijfolie
12 cl druivenpitolie
100 g bittere cacaopoeder (24%)
270 g fondantchocolade

Bereiden:

Meng de olijf- en druivenpitolie en het cacaopoeder in een maatbeker. Mix de ingrediënten glad met een staafmixer. Giet het mengsel door een fijne zeef. Breng de fondantchocolade op temperatuur. Giet de oliemassa bij de chocolade en meng goed tot je een gladde massa krijgt.

Laat het mengsel verder afkoelen tot er een binding ontstaat. Giet de crème nu in lege lippenstifttubes of in kleine balsempotjes. Laat het mengsel volledig uitharden.

Tip: 

Deze lippenstift geef je niet uitsluitend met Valentijn, maar kun je op elk moment schenken aan iedereen die je lief is.

Ook kinderen kunnen veel plezier beleven aan deze lippenstift.

Serveer de lippenstift met een vanille-ijsje, dat levert een verrassende ‘dame blanche’.

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog