10 jaar njam!: Onze 10 populairste recepten OOIT

Njam! wordt dit jaar 10 jaar. Dat verdient een feestje! Wat zeggen we, dat verdient een heel jaar lang feest. In 2021 hebben we daarom een heel aantal activiteiten gepland om samen met jullie te vieren. Zo komt er een jubileumboek met onze allerlekkerste recepten. We geven ook heel wat prijzen weg op onze zender en via onze onlinekanalen. En op onze blog kan je terecht voor verschillende “best-of” artikels. Vandaag nemen we dat heel letterlijk, want we presenteren jullie graag de allerpopulairste recepten die we ooit op onze website publiceerden. Heb jij ze al allemaal geprobeerd?  

1. Tiramisu

Applausje, alsjeblieft! Ons aller-aller populairste recept is… tiramisu! Deze fantastische versie van het bekende Italiaanse dessert is heel gemakkelijk te maken (ze bevat slechts 7 ingrediënten) en een hit bij jong en oud. Je kan er niet om heen: dit recept moét je geprobeerd hebben.

2. Peppe's basisrecept voor pizzadeeg

Pizza is een andere ongelooflijk populaire evergreen die oorspronkelijk uit Italië komt. En onze lezers maken dit gerecht blijkbaar graag zelf klaar thuis. Dit recept van Peppe Giacomazza was ons best scorende artikel van 2020, en krijgt een verdienstelijke tweede plaats in de lijst “aller tijden”.

3. Mojito 

Op nummer drie in jullie favorietenlijst staat dit recept voor mojito. Rum, munt, limoen, suiker en spuitwater: veel meer heb je niet nodig om deze fantastische cocktail te maken. In de zomer maar ook in de winter: mojito zorgt bij de Belgen altijd voor een instant vakantiegevoel.

4. De enige echte balletjes in tomatensaus 

Op de vierde plaats ontdekken we een recept van topchef Peter Goossens. En wat voor een! Dit is hét recept voor balletjes in tomatensaus. Vol van smaak en met de allerbeste ingrediënten, precies hoe we de keuken van Peter Goossens kennen.

5. Basisrecept voor pannenkoeken

Het zal niemand verbazen dat dit basisrecept voor pannenkoeken een plaats veroverde in de top 5 van de populairste gerechten ooit. Want wie is er nu niet gek van deze delicatesse? Met dit gemakkelijke basisrecept van Roger van Damme worden jouw pannenkoeken gegarandeerd een succes.  

6. Courgettesoep

Belgen zijn gek op soep. Dat bewijst dit recept dat een mooie zesde plaats in deze lijst wegkaapt. Gezond, gemakkelijk om te maken en je hebt er niet veel voor nodig. Geen wonder dat deze soep zo populair is!

7. Scampi Diabolique

Ook scampi’s zijn een populair en een tijdloos ingrediënt. In dit recept worden ze lekker pittig bereid, in een saus met room, tomatenpuree, chilipepers, knoflook en cognac. Een klassieker die wat ons betreft elke week op het menu mag.

8. Pasta met scampi in tomatenroomsaus 

Ook de 8e plaats wordt ingenomen door een gerecht met scampi’s. Deze versie is eveneens gebaseerd op een saus met tomaten en room, maar ze is wat minder pittig. De boursin-kaas en de room zorgen voor een heerlijk kruidige en volle saus.

9. Chocoladetaart

Chocoladetaart. Niet verwonderlijk dat deze klassieker in deze lijst terugkomt, toch? Dit recept is een prachtig basisrecept waarmee je iedereen zal plezieren. Let wel op: de taart is altijd sneller op dan je verwacht!

10. Eclairs gevuld met banketbakkersroom

Ook de 10e plaats gaat naar een dessert. Dit recept is er terug eentje van Roger van Damme. Als toppatissier heeft hij natuurlijk de juiste kennis in huis om van jouw eclairs een succes te maken. Eigenlijk is het eenvoudiger dan je denkt, en je zal gegarandeerd trots zijn op het resultaat.

Smakelijk!

Sven van de njam!-redactie

Lees ook...