10 jaar njam!: de 10 populairste blogartikels van de voorbije jaren

Njam! viert feest. Dat een heel jaar lang, want de allerlekkerste kookzender en online kookplatform van Vlaanderen én Nederland, blies in december 2020 maar liefst 10 kaarsjes uit. Daarom maken we van 2021 een groot feestjaar. Dat doen we via de programma’s op njam!, met een jubileumboek met de titel: ‘Zoveel om te vieren’ en natuurlijk ook op onze website. We geven cadeautjes weg en zorgen voor extra feestelijke content, daarom presenteren we jullie in 2021 graag een maandelijks artikel rond 10 jaar njam!. We blikken terug op de mooiste momenten, gaan op onderzoek naar de best scorende recepten en laten de njam!-chefs aan het woord. In het artikel deze week presenteren we jullie de 10 populairste blogartikels van de voorbij jaren. En daarvoor willen we jullie, onze trouwe lezers, graag danken. Want zonder onze lezers ook geen blog of populaire blogartikels!

10 pizza’s om duimen en vingers bij af te likken

 We wisten al langer dat de Belg fan is van een lekkere portie comfort food. Zoals een goede pizza, bijvoorbeeld. Ons populairste blogartikel van de voorbije jaren is daarvan getuige. In het artikel presenteerden we 10 pizza’s om duimen en vingers bij af te likken. En dat hebben jullie duidelijk gedaan! 

Koken op kot: 10 snelle en budgetvriendelijke recepten

Er zitten blijkbaar ook heel wat studenten – of mama’s en papa’s van studenten – tussen onze lezers. In het artikel “Koken op kot: 10 snelle en budgetvriendelijke recepten” konden jullie immers smullen van op en top studenten food. Lekker, snel en gemakkelijk. Als je het ons vraagt een combinatie die ook bij niet-studenten populair is! 

10 hartverwarmende ovenschotels

Comfort food to the rescue. Dat had eigenlijk de titel van dit artikel kunnen zijn. Want deze hartverwarmende ovenschotels stillen niet alleen de honger, ze stimuleren ook het gemoed. Een combinatie die zorgde voor een derde plaats in deze toplijst. 

Met courgette altijd dikke pret: 10 recepten met courgette

De lezers van onze njam!-blog kunnen duidelijk genieten van een lekkere portie gezonde groenten. Daarvan getuigt dit artikel. Courgette is dan ook een lekkere, gezonde en veelzijdige groente. En – al zeggen we het zelf – met deze 10 recepten is het echt wel dikke pret met courgette. 

10 lekkere en makkelijke bbq recepten

Er zitten naast groente ook veel vleesliefhebbers tussen onze lezers. Want dit artikel met barbecuerecepten prijkt op de 5e plaats van onze populairste blogartikels. Niet dat dat vreemd is: wie houdt er niet van een heerlijke barbecue, en zeker wanneer je deze lekkere én zeer gemakkelijke recepten bij de hand hebt? 

Tips om de perfecte steak te bakken

Ook op de 6e plaats in deze lijst een vleesartikel. En wel eentje rond de beste steak. In dit artikel leer je aan de hand van enkele gemakkelijke tips hoe je de perfecte steak kan bakken. Bleu of A point? Na het lezen van dit artikel vormt geen enkele bakwijze voor jou nog een probleem!

10 tips and tricks die van jouw soep een succes maken

Ah, nog zo’n Belgische klassieker: soep. Niet verwonderlijk dus dat dit artikel een plaatsje veroverde in deze lijst. Je leert er hoe je veel voorkomende fouten kan vermijden en ontdekt er ook enkele verrassende tips. Van kruiden tot bewaren: met dit artikel wordt je een echte soepmaster.

10 recepten om je overrijpe bananen in te verwerken

Een toch wel wat bijzonder artikel in deze lijst. Want wie had verwacht dat bananen bij onze lezers zo populair zijn? We begrijpen echter wel waarom. Ze zijn lekker en gezond en met deze 10 recepten kan je ook je overrijpe bananen verwerken. Van smoothies tot bananenbrood: je zal ze allemaal willen proberen! 

Wat te doen met oud brood: 10 recepten

Ook op de 9e plaats een artikel waarin je de wat oudere ingrediënten kan verwerken. Deze keer komt oud brood aan de beurt. Want daarmee kan je nog alle kanten uit als het wat hard is. Wat denk je bijvoorbeeld van krokante croutons voor in een salade, heerlijke wentelteefjes of een smeuïge broodpudding? 

Ken jij alle pastasoorten?

Aha, pasta! We zijn stiekem blij dat er ook een artikel met deze Italiaanse delicatesse in deze lijst staat. En wat voor een. Je maakt in het artikel kennis met de meest courante pastasoorten. Spoiler: ze zijn allemaal overheerlijk. 

Bedankt aan al onze lezers!

Sven van de njam!-redactie