Zuid-Amerikaanse linzensoep

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

liter liters Even geduld...
1 ui
4 teentjes knoflook
1,5 tl currypoeder
1,5 tl kurkuma
0,5 tl chilikruiden
400 ml tomatenpassata
1,5 l groentebouillon
200 gr groene linzen
3 handenvol verse spinazie

Bereiding:

Snijd de ui fijn en doe hem in een diepe, grote pot met de olijfolie. Schil de wortels en hak ze in fijne stukjes – de soep wordt niet gepureerd, dus snijd ze best redelijk fijn. Voeg de wortels toe en pers ook de knoflook erbij. Laat even aanstoven en voeg alle gedroogde kruiden toe. 

Snijd de tomaten in stukjes, verwijder het harde gedeelte in het midden. Voeg ze samen met de tomatenpassata en de bouillon toe. Spoel de linzen even en doe ze bij in de pot, laat koken tot ze gaar zijn. Dat duurt ongeveer 25 minuten. Kruid af met een stevige portie peper en zout. Voeg op het einde nog de fijngesneden verse spinazie toe en werk af met verse kruiden als topping.

Uit het boek "Gezellige Gezonde Goesting"

Soms heb je zo van die dagen dat je nood hebt aan gezellig eten, comfort food voor jou alleen in de zetel of cosy food om te sharen met vrienden. In plaats van dan die calorierijke stoverij klaar te maken of naar die suikerbom te grijpen, reikt Steffi je in dit boek een massa gezonde alternatieven aan. And they also do the trick! Instant happiness én bovendien goed voor je lijf én brein. Weg schuldgevoel! Ze presenteert meer dan 60 happy & healthy recepten & heel wat gezonde inspiratie. 

Gezellige Gezonde Goesting, het derde boek van Steffi Vertriest, is nu verkrijgbaar! 

Lees meer over Gezellige Gezonde Goesting

Inspiratie & blog