Zuid-Afrikaanse lamsbrochettes

Een recept van Jord Althuizen uit het boek Smokey Goodness 3
Foto: Remko Kraaijeveld ©

Win een DOMO Snack Party 2-in-1 toestel

Win een DOMO Snack Party 2-in-1 toestel

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 tl fenegriekzaad
1 tl komijnzaad
1 tl mosterdzaad
0,5 tl pimentkorrels
0,5 tl gedroogde roze peper
0,5 tl kurkuma
1 tl zout
satéprikkers
koekenpan of skillet
vijzel of keukenmachine
BBQ voor direct grillen

Bereiden:

Laat de satéprikkers een paar uur weken in water om verbranden te voorkomen. Rooster voor de Sosatie Spices het fenegriekzaad, komijnzaad, mosterdzaad, kori­anderzaad en de pimentkorrels in een koekenpan of skillet boven laag vuur tot de specerijen gaan geuren; dit duurt circa 5 minuten. Laat de geroosterde specerijen vervolgens afkoelen. Meng ze dan met de overige specerijen en het zout en maal het geheel fijn in een vijzel of keukenmachine. 

Doe het lamsvlees, de kip, paprika en ui in een grote kom. Voeg de fijngemalen specerijen en de zon­nebloemolie toe, schep alles goed door elkaar laat minimaal 1 uur marineren. 

Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een tem­peratuur van 200 °C is bereikt. Maak ondertussen de sosaties door een abrikoos, een blokje ui, een stukje kip, een blokje paprika en een blokje lamsvlees aan een satéprikker te rijgen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Gril de sosaties ongeveer 10 minuten, tot de kip helemaal gaar is en het lamsvlees nog mooi rosé, en enjoy.

Inspiratie & blog