Virgin Negroni & Artisjok met tapenade

Een recept van Andy De Brouwer

Proef de zomer op njam!

Proef de zomer op njam!

Ingrediënten

cocktail cocktails Even geduld...
1 kruidnagel per persoon
1 steranijs per persoon
soda
gedroogd roosje
water of gevolgeltefond
100 gr zwarte olijven
5 gr kummelpoeder
5 blaadjes basilicum
zout

Bereiden:

Virgin Negroni:

Verwarm de oven voor op 150°C. Pers de granaatappel. Infuseer de hibiscusthee met zeste van sinaasappel, gebrande kruidnagel en steranijs. Kneus de jeneverbessen en recupereer het sap. Bereid de “valse gin”. Gril de jeneverbessen in de oven met de geraspte rauwe artisjok. Laat uitdrogen. Bevochtig met koud water in een pot. Laat 10 minuten reduceren op een zacht vuur. Zeef het vocht. Vul het glas met ijsblokken. Doe 2 cl granaatappelsap, 2 cl hibiscusthee, 2 cl valse gin erbij. Roer lang. Vul aan met soda en werk af met zeste van sinaasappel en een gedroogd roosje.

Artisjok met tapenade van zwarte olijven:

Snijd de bladeren van de artisjok weg met een tandmes. Snijd de steel bij en haal het hooi weg met een parisiennelepel. Laat de artisjok stoven in een scheutje olijfolie. Doe er een snuifje zout op. Bevochtig met gevogeltefond of water. Laat 15 minuten koken en daarna afkoelen.

Maak de tapenade van zwarte olijven. Mix de olijven, het kummelpoeder, de ansjovis, het tomatenconcentraat en de basilicum in de blender. Vul de artisjok met tapenade van zwarte olijven en werk af met parmezaanschilfers.

Foto: BRAMSKI Photography

Inspiratie & blog