Tomaat garnaal

Tomaat garnaal
Een recept van njam! chef Jan Buytaert
Ook in njam! boek Bier zkt vis
Hoeveelheid Ingrediënt
4 grote of 12 kleine vleestomaten
300 gr gepelde, grijze garnalen
2 dl mayonaise
peper van de molen
0,5 citroen
1 bosje krulpeterselie
Recept afdrukken

Bereiden: 

Verwijder de aanzet van de stengel uit de tomaten. Snijd er aan de onderzijde met de punt van een aardappelmesje een heel licht kruisje in. Breng water aan de kook. Leg ze voorzichtig in het kokende water. Haal zeer na 10 seconden uit en spoel ze onmiddellijk af onder koud stromend water. Verwijder de schil met een fijn mesje.

Snijd het hoedje van de tomaten. Haal, naar eigen voorkeur, een groter of kleiner gedeelte van de pitjes uit de tomaten. Meng de garnalen met 4 eetlepels mayonaise. Draai er een beetje (witte) peper van de molen bij en meng er nog een koffielepel citroensap door.

Vul de tomaten rijkelijk met de garnalen. Steek er nog een toefje krulpeterselie bij en zet de overblijvende mayonaise in een saus kommetje op tafel.

Biertip van Jan: 

Kasteel Tripel
Bij één van de ‘grand naturel’ momenten van onze keuken hoort een degustatiebier met klasse. De Kasteel Tripel, met zijn neus vol rijzend brood, zijn fruitige gisten, de stro- en kruidnageltintjes in de mond en zijn stevige alcoholbody, vult de ziltheid van de garnalen en de aciditeit van de tomaten naadloos aan.

Beoordeling