Taart van ajuin en aardappel

Een recept van Jeroen De Pauw

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ingrediënten

personen personen Even geduld...
5 aardappelen
1 kg uien
6 sneetjes gerookte hesp
verse tijm
hoeveboter
peper
zout

Bereiden:

Pel de uien, halveer ze en snijd ze in fijne plakjes. Stoof ze aan in een pan met boter. Voeg er rijkelijk verse tijm aan toe en kruid met peper en zout.

Was de aardappelen en snijd ze flinterdun met de schil op een mandoline. Boter de bakvorm in en schik de aardappelen dakpansgewijs over de hele bodem, ook de rechtopstaande zijkanten, zodat heel de bakvorm bekleed is.

Snijd nu het vlees in julienne blokjes en voeg ze toe aan de uien. Leg dan de gebakken uien en het vlees in de bakvorm op de aardappelen. Duw het bovenaan goed plat en maak weer met aardappelen dakpansgewijs een deksel op de uien, zodat die helemaal bedekt zijn. Kruid de aardappelen bovenaan met peper en zout en verse tijm. Laat de taart nog 25 minuten op 180 graden bakken in de oven. Er dient nu nog enkel geserveerd te worden!

Dit recept komt uit het boek 'Op sjok door een Straffe Streek'. 

Over Straffe Streek: 

Vlaams-Brabant kent een ruime variatie aan streekproducten. Naast de rijkdom aan verse producten zoals aardbeien, druiven, witloof en asperges... vindt men ook tal van unieke verwerkte producten. Denk maar aan de Lambiekbieren uit het Pajottenland en de Zennevallei of de Hagelandse wijn. Meestal gaat het om sympathieke kleinschalige initiatieven, veelal nog te ontdekken, maar wél met veel potentieel. Deze streekproducten zijn uitgegroeid tot de culinaire ambassadeurs van de streek. Meer info vind je op www.straffestreek.be


Met dank aan

Straffe Streek

Inspiratie & blog