Spaanse tortilla met paprika en zoete aardappel

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 ui
7 eieren
platte peterselie
0,5 tl zout

Bereiden:

Schil de zoete aardappel en snijd hem in schijfjes. Leg de schijfjes in een stoommandje tot ze beetgaar zijn. Snijd ondertussen het uitje en de zoete puntpaprika. Doe wat olijfolie in een pan en stoof ze aan. 

Kluts de eieren en voeg er zout aan toe. Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een kleine vuurvaste schaal. Leg een laagje zoete aardappel, doe er wat van het paprikauimengsel over, een laagje geklutst ei en herhaal dat tot de schaal vol is. 

Zet 25 minuten in een oven van 175 graden (controleer regelmatig, want afhankelijk van de grootte van je schaal en het type oven, kan dit stevig variëren). Werk af met wat platte peterselie.

Smakelijk!

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog