Sneeuwballen

Een recept van Dominique Persoone

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
200 g gezouten boter
0,5 merg van een vanillestokje
200 g fondantsuiker, in kleine stukjes
140 g fondantchocolade
80 g poedersuiker
20 g maïzena

Bereiden:

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Zo kun je hem beter verwerken.

Klop de boter samen met het vanillemerg mooi wit. Voeg nu de stukjes fondantsuiker al kloppend bij de botermassa. Het is belangrijk dat de massa mooi luchtig is opgeklopt.

Vul een spuitzak met een rond spuitmondje met deze crème. Spuit er mooie platte schijfjes van 3 tot 4 cm doorsnede en 1 cm dik mee op bak- of boterpapier. Deze schijfjes worden onze vulling.

Zet de schijfjes minstens 2 uur in de koelkast, tot ze mooi zijn opgesteven.

Smelt de chocolade in de microgolfoven tot ongeveer 35 °C. meng de poedersuiker en de maizena en zeef deze. Giet het mengsel over in een bordje met een randje.

Dompel de opgesteven vulling met een vork in de chocolade. Schud ze even af en rol ze vervolgens in het suikermengsel en laat de chocolade even opstijven.

Leg de bollen in een zeef en schud voorzichtig het teveel aan suiker weg. Doe niet zoals mijn zus. Als kind blies ze de poedersuiker in mijn gezicht, en dat is natuurlijk niet leuk !

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog