Saoto

Een recept van Winnie Verswijvel
Foto: Winnie Verswijvel ©

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 sjalotje, in ringen
1 dikke teen knoflook, in dunne plakken
2 kippendijen
1 l kippenbouillon
1 duim laos, in plakjes
1 duim gember, in plakjes
5 salamblaadjes
5 pimentkorrels
75 gr witte rijst
2 eieren
1 bosje selderij
75 gr taugé
75 gr saotomix, of frietchips
1 tl ketjap
1 tl gele sambal
zonnebloemolie
zout

Bereiden:

Vul een diepe pan (voldoende voor 1 liter soep) met 1 centimeter zonnebloemolie en verhit. Voeg de ringetjes sjalot en de plakjes knoflook toe en frituur goudbruin. Laat uitlekken op een bord met een vel keukenpapier en bestrooi met wat zout.

Bak de kip in diezelfde olie en zet het vuur lager zodra de kip mooi rondom rond gebakken is. Schenk er de bouillon bij en laat een paar minuten pruttelen. Doe de laos, gember, salamblaadjes en pimentkorrels bij de bouillon en laat 30 minuten met deksel op de pan op laag vuur zachtjes pruttelen. 

Kook ondertussen zowel de rijst (volgens de verpakking) en kook ook de eieren 8,5 minuten. Spoel die laatste af onder koud water en pel ze.

Vis de kip uit de soep en gebruik twee vorken om er reepjes vanaf te scheuren. Verdeel die reepjes over kommen. Zeef de rest van de bouillon zodat je de harde stukjes en blaadjes kunt weggooien. 

Leg in elke kom ook wat rijst, een eitje, taugé en de saotomix. Schenk er de kippenbouillon op en maak af met de selderij en de gefrituurde stukjes knoflook en sjalot. Voeg ketjap en sambal toe naar smaak. 

Inspiratie & blog