Winnie Verswijvel

Ooit zat ze met haar neus in de psychologieboeken, maar veel liever stak ze ‘m in een kookboek. En zo geschiedde: Winnie Verswijvel schrijft intussen culinaire stukken, ontwikkelt recepten voor verschillende opdrachtgevers en schiet de lekkerste plaatjes van eten – die ze als foodstylist ook nog eens aantrekkelijk op een bordje presenteert. En al is haar cv al zo uitgebreid als een fine dining-menu, is ze nog niet uitgedroomd. Als kers op de taart staat er nog food illustratie op haar to-do. 

De Vlaamse werd verliefd op Amsterdam, waar ze inmiddels al een aantal jaren haar keuken op z’n kop zet en zorgt voor grote tekorten in de toko. Die voorraden verdwijnen in haar tot de nok gevulde vriezer, want zonder bouillon, dumplings en ijs in huis krijgt Winnie de kriebels. Dat deze jonge chef elke dag noodles kan eten (en dat dan ook doet) klinkt misschien wat saai, totdat je haar gerechten proeft.

Daarin schuwt ze niet van een beetje pit en is ze continu op zoek naar het samenkomen van zoveel mogelijk smaken. Dat is direct te merken in haar recepten voor njam, die ze met trots aan anderen zou presenteren. Want dat is wat de ongekroonde noodlekoningin het liefst doet: haar huis openstellen en koken voor anderen. Met als tegenprestatie graag een cocktail in de hand, gemaakt door de gast. Dat dan weer wel.

O, en Winnie wakker maken? Dat doe je met een bak saotosoep, een glas mezcal of een dessert met bacon. Precies, allesbehalve saai. 

Recepten van Winnie