Salade van krab en spinazie met crème van courgette

Een recept van Jan Tournier, zoals gezien in De Garde van Gert

Colruyt wenst je heerlijke feesten!

Colruyt wenst je heerlijke feesten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 courgettes
2 limoenbladeren
50 ml zonnebloemolie
1 bussel krulpeterselie
100 gr bladspinazie
1 flinke scheut melk
1 el mayonaise
1 stengel lente-ui, fijngesneden
1 bussel bieslook, fijngesneden
2 sjalotjes, fijngesneden
1 limoenblad, fijngesneden
1 ijsbergsalade
2 el witte wijnazijn
enkele takjes radijskers
peper
cayennepeper

Bereiden:

Snijd het krabvlees fijn.

Snijd de uiteindes van de courgettes en snijd in de lengte de schillen er af (dit mag goed dik gesneden worden). Houd de binnenste zaadlijsten apart. Breng een ruime pot met water aan de kook en kook hierin de stukken courgette gaar. Giet de stukken courgette af, spoel ze onder koud, stromend water en doe ze in de blender. Voeg de limoenblaadjes en de zonnebloemolie toe. Mix glad en breng op smaak met peper en zout.

Snijd het binnenste van de courgettes in blokjes en blancheer deze kort in kokend water.

Breng opnieuw een pot met water aan de kook en blancheer hierin kort (+- 1 minuut) de bladspinazie en de krulpeterselie. Giet af en spoel met koud, stromend water. Knijp het water goed uit de spinazie en peterselie en doe ze vervolgens in de blender. Voeg een flinke scheut melk, een scheutje olijfolie, een snuifje cayennepeper en een snuifje zout toe. Mix glad.

Meng het krabvlees met vier eetlepels van de spinaziecrème, een eetlepel mayonaise, de geblancheerde courgetteblokjes, de fijngesneden lente-ui, bieslook en sjalotjes, een scheutje olijfolie, een fijngesneden blaadje limoenblad en een snuifje grof zout.

Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Meng deze met twee eetlepels witte wijnazijn en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

Serveren:

Schep een lepel van de krabmengeling op een bord. Dresseer er de crème van spinazie rond en besprenkel met olijfolie. Werk af met de ijsbergsalade en enkele takjes radijskers.

Inspiratie & blog

s