Jan Tournier

Jan Tournier leerde de knepen van de klassieke keuken bij Gert Jan Raven in het Antwerpse Hiltonhotel. Drie jaar later ging hij aan de slag in ‘Het Gebaar’ van Roger van Damme, die hem alle geheimen van de hedendaagse technologische keuken leerde. Na enkele jaren werken met de beste ingrediënten en in een team met een vooruitstrevende culinaire visie, opende Jan zijn eigen restaurant ‘Cuchara’.

Zonder dat het zijn bedoeling was, kreeg hij ondertussen 2 Michelinsterren. De laatste in 2019. Dat dankt hij aan zijn pure, gedurfde keuken waarin hij Japanse producten mengt met lokale ingrediënten. Het resultaat zijn gerechten vol finesse en smaakintensiteit. Het gestileerde, minimalistische interieur van zijn restaurant met warme materialen en een indrukwekkende glazen boomstructuur aan het plafond vormen een geheel met zijn keuken. 

Zijn liefde voor Japan versterkte ook zijn zengevoel. Zowel personeel, interieur, servies als presentatie moeten dat gevoel uitstralen. Zo wil hij dat zijn klanten tot rust komen en van de eerste tot de laatste minuut genieten. Grote druktes boeien hem niet. Ook wil hij dat zijn team zich iedere dag goed voelt en graag komt werken. In alles wat Jan Tournier doet, ook als njam!-chef, spreekt een bijzondere passie. 

Recepten van Jan