Penne met crème van garnalen

Penne met crème van garnalen
Een recept van njam! chef Jan Tournier
Zoals gezien in tv-programma De Garde van Gert
Hoeveelheid Ingrediënt
400 gr inktvispasta (zwarte penne)
6 stengels lente-ui
100 gr gepelde grijze garnalen
100 gr rucola
1 scheutje witte wijnazijn
1 scheutje sushi-azijn
1 handje spinazie
enkele takjes bieslook
olijfolie
peper - zout
Voor de saus:
500 gr ongepelde grijze garnalen
500 gr boter
2 teentjes look
1 snuifje feneriek
4 aardappelen
1 scheutje room
1 snuifje currypoeder
enkele druppels inktvisinkt
Recept afdrukken

Bereiden:

Kook de pasta met een scheutje olijfolie en een snuifje zout beetgaar. Giet de pasta af en voeg een scheutje olijfolie toe. Snijd een zestal lente-uitjes fijn. Maak de rucola aan met witte wijnazijn, sushi azijn, gepelde garnalen, peper, zout en olijfolie. Meng tot een slaatje. 

Voor de saus:

Cutter de ongepelde garnalen fijn (hou er een paar opzij voor de afwerking). Smelt de boter en voeg de helft van de gecutterde garnalen, de teentjes look en de fenegriek toe. 

Maak een bouillon door de andere helft van de garnalen onder te zetten met water en zachtjes te verwarmen op het vuur gedurende een 15-tal minuutjes. 

Snijd de aardappelen in dunne plakjes en kook ze gaar. Zeef de botersaus en de bouillon. Doe de gekookte aardappelen in een blender en vul aan met de garnalenbouillon, de garnalenboter en een scheutje room. Blend het geheel goed en kruid met currypoeder en zout. Voeg als laatste de inktvisinkt toe en blend de saus voor de laatste keer.

Serveren:

Frituur een aantal garnalen in een pan. Meng de saus met de pasta en roer de spinazie, lente-ui, en fijngesneden bieslook eronder. Dresseer de pasta op het bord, leg de rucola op de pasta en werk af met de gefrituurde garnalen.

Beoordeling