Salade niçoise met makreel

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

portie porties Even geduld...
0,5 kokosolie
100 gr prinsessenbonen
75 gr makreel uit blik (uitgelekt gewicht)
2 tl kappertjes
1 tl karwijzaad
verse peterselie
peper - zout
1 el rode wijnazijn
1 tl mosterd
0,5 limoen

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de aardappel zodat al het zand zeker verwijderd is. Snijd de aardappel met de schil eraan in blokjes. Doe er wat gesmolten kokosolie en zout over. Leg in een ovenschoteltje en laat volledig garen in een oven van 180 graden. Dat duurt ongeveer 20 minuten of tot de aardappelstukjes gaar en een beetje krokant zijn. 

Kook ondertussen de prinsessenbonen. Snijd de tomaat in blokjes en verwijder daarbij de zaadjes en het middelste deel (dat is ook gezond, maar het zou het slaatje ‘Soggy’ maken). Eens de aardappel en de prinsessenbonen gaar zijn, laat je ze volledig afkoelen.

Maak nu de dressing. Meng hiervoor de olijfolie, rodewijnazijn, mosterd en limoen. Bewaar in een apart glazen potje. Meng de aardappelstukjes, prinsessenbonen, makreel, kappertjes en tomaat in een kom. Voeg karwijzaadjes en peper en zout toe. 

Werk af met nog wat fijngesneden peterselie. Bewaar in een glazen pot of lunchbox, doe er de ochtend zelf de dressing over en meng door elkaar. Klaar om mee naar kantoor te nemen.

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog