Roomsoezen met oranje glazuur

Een recept van Silke Van Engeland
Foto: Roos Mestdagh ©

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
100 ml water
100 ml melk
100 gr boter
100 gr bloem
1 snuifje zout
4 eieren
600 ml slagroom
60 gr bloemsuiker
150 gr bloemsuiker
1 el oranje kleurstof
2 el water

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm het water, de melk en de boter samen in een steelpan op het vuur en breng tot aan het kookpunt. Haal de pan van het vuur en roer er de bloem en het zout onder. Zet de steelpan opnieuw op een laag vuur en roer met een spatel tot je een deegbal bekomt, maar let op dat hij niet blijft kleven aan de bodem van de pan.

Haal de pan van het vuur en doe het beslag in een grote mengkom. Voeg al roerend de eieren één voor één toe aan het beslag, zorg ervoor dat ze geen tijd hebben om te stollen door de warmte. Meng tot een homogeen, glad en blinkend beslag.

Neem een spuitzak en vul deze met het soezenbeslag. Spuit soezen op een bakplaat met bakpapier en bak ze gedurende 15 minuten in de oven. Klop de slagroom op met de bloemsuiker en doe in een spuitzak met een klein spuitmondje. Laat de soezen goed afkoelen en prik daarna met de spuitzak onderaan in elke soes een gaatje en spuit er de slagroomvulling in. Zorg ervoor dat je voldoende slagroom in elk soesje spuit.

Meng voor het glazuur de bloemsuiker met de kleurstof en het water. Leg de gevulde soezen op een rooster en druppel er telkens een beetje glazuur over. Laat het glazuur opstijven en serveer.

Inspiratie & blog