Pulled pork Highland Park

Een recept van Kevin Kegeleers en Nick Van Hoof uit het boek Puur BBQ
Foto: Kris Jacobs ©

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
15 cl Whiskey Highland Park 12 years
15 cl kombucha naar keuze
15 gr Provençaalse kruiden
15 gr droge oregano
15 gr grof zeezout
15 gr paprikapoeder
15 gr kurkuma
10 gr bruine suiker
1,5 kg procureur Duroc De Kempen
plantenspuit (proper, het liefst nieuw)
plancha
rookchips
gesloten bbq met thermometer
ovenschaal
steekthermometer
boterpapier
handdoeken

Bereiden:

Neem een propere plantenspuit en doe daar de whiskey samen met de kombucha in. Zorg voor een fiftyfifty verdeling. Meng de gedroogde kruiden en de suiker met elkaar en smeer de procureur ermee in.

Schroei de procureur zorgvuldig dicht aan alle kanten op de grill of de plancha. Dat doe je het best op een hoge temperatuur.

Zorg dat je bbq met deksel op 100 °C staat. Leg de procureur in een ovenschaal en zet die op de bbq. Hou je bbq op een temperatuur van 100 °C. Besprenkel om het uur met de mengeling van whiskey en kombucha. De kerntemperatuur van je procureur moet 93 à 95 °C zijn. De laatste graden duren soms echt lang. Je kunt het proces op het laatst ietsje versnellen door je stuk vlees in te pakken met boterpapier.

Heb je de kerntemperatuur bereikt, dan is het tijd om je procureur eraf te halen. Laat een halfuurtje rusten onder enkele handdoeken. Zo houdt het vlees zijn temperatuur vast en gaat hij lekker gemakkelijk pullen.

TIPS:
- Voor een kilogram heb je algauw 7 à 8 uur nodig. Misschien is het een goed idee om meteen wat meer te maken, zodat je kunt invriezen. Als je dan toch bezig bent…
- Stop de pulled pork in een broodje en werk af met een lekkere dressing of vinaigrette. We vinden zure room lekker, want dat brengt het vettige wat in balans.

Inspiratie & blog