Puddingkoekjes met chocolade of rozijnen

Een recept van Stephanie Bex, zoals gezien in Njammie!
Foto: Roos Mestdagh ©

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

puddingkoekje puddingkoekjes Even geduld...
1 vel croissantdeeg (of bladerdeeg)
500 ml melk
50 gr vanillepuddingpoeder
75 gr suiker
50 gr chocoladedruppels of rozijnen

Bereiden:

Doe 10 eetlepels melk in een kopje of schaaltje. Los er het vanillepuddingpoeder in op en roer tot alle klonters zijn verdwenen. Voeg de suiker toe aan de rest van de melk en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg al kloppend het opgeloste puddingpoeder toe. Laat nog één minuutje verder koken en blijf ondertussen goed kloppen. Giet de pudding in een grote schaal, dek af met plasticfolie en laat afkoelen.

Rol het vel croissantdeeg uit. Roer de afgekoelde pudding los en strijk een dun laagje uit over het deeg. Strooi er de chocoladedruppels of de rozijnen over en rol strak op. Snijd de rol in partjes van +- 2 cm dikte. Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg er de rondjes op. Klop een eidooier los en bestrijk hiermee de puddingkoekjes.

Bak de puddingkoekjes gedurende 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Serveer lauwwarm. 

Uit het boek "Njammie!"

Stephanie Bex is een happy foodie die dag in, dag uit gepassioneerd bezig is met eten, koken en recepten bedenken. Achter de schermen van de kookzender njam! werkt Stephanie aan de website, post ze leuke content op de socials en fotografeert ze op de set. Op het scherm kan je haar aan het werk zien in het online programma njammie! en dan denk je telkens: “hé, maar dat is een leuk recept!”, maar vooral: “hé, dat kan ik ook!” dus bij deze: challenge accepted; aan de slag!

Ontdek in dit kookboek 90 makkelijke recepten voor elk moment van de dag. Gaande van ontbijt, lunch, hoofdgerechten, desserts, drankjes, snacks en hapjes tot eetbare cadeautjes. Geniet ervan! 

Lees meer over Njammie!

Inspiratie & blog