Pompoencake met pecannoten

Een recept van Julie Van den Driesschen

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 gr zachte boter
3 eieren
150 gr pompoenpuree (vers of uit blik)
1 kl vanille-extract
1 kl bakpoeder
2 kl kaneel
0,5 kl nootmuskaat
1 snuifje zout
70 gr gehakte pecannoten
250 gr zachte boter
450 gr bloemsuiker
1 el kaneel
100 gr gehakte pecannoten

Bereiden:

Voor de cake: 

Klop de zachte boter samen met de lichtbruine suiker luchtig. 

Voeg één voor één de eieren toe en meng verder tot een glad beslag. Voeg vervolgens de pompoenpuree en het vanille-extract toe. Indien in deze fase je deeg lijkt te schiften, is er nog geen reden tot paniek. Zodra je de bloem gaat toevoegen komt dit goed. 

Voeg zelfrijzende bloem, bakpoeder, kaneel, gember, nootmuskaat en een snuifje zout toe. Meng zachtjes verder tot een glad beslag. Voeg als laatste de gehakte pecannoten toe. 

Doe het beslag in een ingevette ronde springvorm (diameter 18 cm). Bak de cake ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven van 180° graden (hetelucht). Controleer of de cake gaar is met een satéprikker en laat 15 minuten afkoelen in de bakvorm. Daarna kan je de cake veilig ontvormen en verder laten afkoelen op een rooster. 

Voor de vulling: 

Klop de zachte boter los in de keukenmachine en voeg voorzichtig de bloemsuiker toe. Laat enkele minuten kloppen tot een mooie witte, luchtige massa. Voeg een scheutje melk toe voor een gladdere botercrème. Voeg als laatste de kaneel toe. Klop goed door tot een luchtige crème, zet opzij klaar voor gebruik.

Afwerken:

Snijd de cake in 3 gelijke delen met een niveausnijder (of zaagmes). Smeer een laag kaneelbotercrème op de cake en plaats een tweede laag. Herhaal dit. Werk af met de rest van de botercrème en gehakte pecannoten.

Inspiratie & blog