Pannenkoekentoren

Pannenkoekentoren
Een recept van njam! chef Roger van Damme
Ook in njam! boek Smossen mag!
Zoals gezien in tv-programma Smossen mag
Hoeveelheid Ingrediënt
500 g aardbeien
3 takjes verse basilicum, de blaadjes
1 el balsamico
0,25 partje citroen, uitgeknepen
350 g aardbeienconfituur
300 g witte chocopasta
250 ml room, opgeslagen
poedersuiker
boter
voor het beslag:
9 eieren
1,5 l melk
550 g bloem
150 g kristalsuiker
2 vanillestokjes, het uitgeschraapte merg
1 el crème- of puddingpoeder
1 snuif zout
1 scheut arachideolie
160 g gesmolten boter
Recept afdrukken

Bereiden:

Maak eerst het pannenkoekenbeslag. Klop de eieren los in een grote mengkom. Voeg al roerend de melk toe. Zeef de bloem en meng onder het beslag.

Doe de suiker en het merg van de vanillestokjes erbij. Roer er het puddingpoeder en een snuif zout onder. En voeg als laatste de arachideolie en gesmolten boter toe.

Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de pannenkoeken. Bak de pannenkoeken niet te dun, want om straks een mooie taart te maken heb je stevige pannenkoeken nodig.

Snijd de aardbeien in flinterdunne plakken en schik ze naast elkaar op een schotel. De carpaccio van aardbeien is de bodem van de taart.  Om het nog extra lekker te maken, doe je witte balsamico en wat blaadjes basilicum over de bodem met aardbeien. Werk af met een kneepje citroensap en poedersuiker.

Bouw de pannenkoekentoren: een pannenkoek, een laag confituur, een pannenkoek, een laagje poedersuiker, een pannenkoek, een laag witte choco, een pannenkoek, een laag confituur, … Ga door tot al de pannenkoeken op zijn.

Werk af:

Duw de pannenkoeken aan zodat je een stevige toren krijgt, draai de toren om en leg op de schotel met de carpaccio van aardbeien. Werk af met de opgeslagen room en aanvallen maar!

Beoordeling