Pannenkoeken met Parmaham en eekhoorntjesbrood

Pannenkoeken met Parmaham en eekhoorntjesbrood

Met dank aan

Hoeveelheid Ingrediënt
80 gr bloem
2 eieren
300 gr melk
600 gr eekhoorntjesbrood
50 gr ui
1 teentje knoflook
1 laurierblad
2 tijmtakjes
60 gr geraspte Parmezaanse kaas
300 gr bechamelsaus
30 gr boter
olijfolie
Recept afdrukken

Bereiden:

Voor de pannenkoeken: meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken samen met een snuifje zout. Laat gedurende 30 minuten rusten. Vet een kleine pan in met een beetje boter. Giet er vervolgens een pollepel van het beslag in en draai met de pan zodat de hele bodem bedekt is met het beslag. Laat 2 minuten bakken en draai vervolgens de pannenkoek om. Wanneer de pannenkoek gaar is plaatst u ze op een bord en kan u verdergaan met het bakken van de rest van het beslag. Let op: houd steeds de pan vettig door er alvorens altijd een beetje olie of boter in te doen. 

Voor de vulling: bak de ui samen met de knoflook bruin in een pan. Voeg er vervolgens de versneden Parmaham, het eekhoorntjesbrood, het laurierblad, de tijm en peper en zout aan toe. Laat bakken gedurende 30 minuten op een matig vuurtje. Wanneer de champignons gaar zijn, verwijder dan het laurierblad en meng ¾ met de reeds klaargemaakte bechamelsaus. 

Open de pannenkoeken op een werkblad en vul ze met het Parmaham/eekhoorntjesbrood beslag. Besprenkel ze vervolgens met de geraspte Parmezaanse kaas. Vouw ze in een driehoekige vorm en leg ze in een mooie schaal. Werk af met nog wat Parmaham reepjes en eekhoorntjesbrood erboven alsook enkele klontjes boter en bak in een oven van 190° gedurende 25 minuten. 

Smakelijk!