Paashaas biscuit

Een recept van Silke Van Engeland
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
300 gr kristalsuiker
300 gr zelfrijzende bloem
8 eieren
500 gr mascarpone
100 gr poedersuiker
200 gr roomkaas
1 zakje vanillesuiker
1 hand Paassnoep (eitjes, snoepjes...)

Bereiden: 

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Mix de eieren voor de biscuit in hun geheel met de suiker tot een schuimige massa. Spatel er voorzichtig de bloem onder. Zorg ervoor dat hierbij niet teveel lucht uit het beslag ontsnapt door te hevig te werk te gaan. 

Giet het deeg uit in een langwerpige ovenschotel, bekleed met bakpapier. En schuif gedurende 40-45 minuten in de oven (let op dat het deeg niet verbrand. 

Mix ondertussen alle ingrediënten voor de vulling onder mekaar tot je een gladde massa bekomt. Let op dat je niet te hard en te lang mixt, anders wordt je vulling te lopend. Eventueel kan je ook gewoon alles mooi onder mekaar spatelen tot een glad geheel. Doe deze over in een spuitzak. 

Teken onderaan op een A4 papier een grote ronde als hoofd van de haas, teken daarna 2 lange oren aan de ronde. Knip het figuur uit. 

Haal het biscuit uit de oven en laat even afkoelen. Leg de papieren Paashaas op het biscuit en snijd met een scherp mes rondom het papier zodat je biscuit dezelfde vorm krijgt. 

Snijd de Paashaas overlangs open en maak op het onderste deel toefjes met je mascarpone vulling. Leg het bovenste deel opnieuw op je haas en maak opnieuw puntjes over de volledige oppervlakte. Versier tot slot het biscuit met leuke Paas snoepjes en chocolade (wissel eventueel af met fruit). 

Inspiratie & blog