Oranje koek

Een recept van Silke Van Engeland
Foto: Roos Mestdagh ©

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
300 gr marsepein
175 gr basterdsuiker
50 ml water
1 eigeel
1 tl nootmuskaat
0,5 tl kaneel
1 snuifje zout
150 gr poedersuiker
1 el oranje kleurstof
2 el water

Bereiden:

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed tot een samenhangende deegbal met de hand of in de keukenrobot.

Verdeel het deeg in twee gelijke delen en pak beide delen in in plasticfolie. Laat een half uurtje opstijven in de koelkast.  

Verwarm de oven op 180°C. Neem een bakplaat of ovenschotel en bedek deze met een laag bakpapier. Rol een stuk deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer ½ cm dik en leg hem op het bakpapier. Rol vervolgens de marsepein uit tot je ongeveer dezelfde vorm bekomt en leg deze op de eerste deeglap. Doe tot slot hetzelfde met het tweede stuk deeg en leg dit op z’n beurt op de marsepein. Bak de 3-lagen koek in de oven gedurende 30 minuten. Haal de koek uit de oven, snijd meteeen in vierkante koeken en laat ze afkoelen.

Meng de ingrediënten voor het glazuur, voeg eventueel een lepel water toe indien het glazuur niet lopend genoeg is. Verdeel het glazuur over de koeken en gebruik eventueel een mesje om alles mooi te bedekken. Laat het glazuur even opstijven alvorens te serveren.  

Inspiratie & blog