Lamscarré met groentengratin en eekhoorntjesbrood

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in De Gastentafel
Foto: Roos Mestdagh ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
100 gr eekhoorntjesbrood
2 bollen buffelmozzarella
1 el paneermeel
2 lamscarrés
1 aubergine
2 grote aardappelen
1 tomaat
100 ml rode wijn
100 ml rundsbouillon
1 teentje look
basilicum
peterselie - salie
tijm - rozemarijn
peper - zout
olijfolie - boter

Bereiden:

Snij het eekhoorntjesbrood fijn. Bak aan in een beetje olijfolie. Kruid met peper en zeezout, voeg er enkele takjes fijngehakte peterselie aan toe.

Maal de champignons fijn in de blender.

Snij de buffelmozzarella in blokjes, meng onder de champignons evenals een handje Parmezaanschilfers, 1 el paneermeel, een scheutje olijfolie en een takje fijngehakte salie.

Snij de lamscarrés open. Kruid met peper, zout, salie en rozemarijn. Vul met het champignonmengsel en bind terug toe met keukentouw.

Bedek de knoken met zilverpapier en plaats de carrés in de koelkast.

Snij met een mandoline dunne schijfjes van de aubergine en de aardappelen. 

Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg er een laagje aubergine en een laagje aardappel in. Kruid met peper en zeezout.

Snij een tomaat in schijven, leg bovenop de aardappelschijfjes. Bestrooi met fijngehakte basilicum en een fijngesnipperd teentje knoflook.

Leg er nog een laagje aubergines en een laagje van de buffelmozzarella bovenop. Kruid nogmaals met peper en zout, besprenkel met olijfolie.

Zet de groentengratin gedurende 30 minuten in een voorverwarmde van 180 graden.

Serveren:

Bak de lamscarrés aan in een scheutje olijfolie en een klontje boter. Leg ze in een schaal en voeg aan de vetstof waarin het lam gebakken is nog 100 ml rode wijn, 100 ml rundsbouillon, een takje tijm en een takje rozemarijn toe. Laat inkoken.

Giet de saus over het lamsvlees en plaats de schaal gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Snij het lamsvlees en dresseer de stukken mooi op een bord samen met de gratin van groenten en de saus. 

 

Uit het boek "De Gastentafel"

Een etentje organiseren voor vrienden of familie, leuk! Maar hoe zorg je ervoor dat je niet de hele tijd met potten en pannen in de weer bent terwijl je gasten er zijn? En dat je niets vergeet? Een goede voorbereiding maakt het verschil tussen een stresserende avond of heerlijk ontspannen samenzijn rond een tafel vol lekkers waar jij en je gasten, met volle teugen van kunnen genieten! De Gastentafel serveert 10 menu's die je bijna volledig op voorhand kan maken, voorzien van een handige boodschappenlijst waarop alle ingrediënten staan die je nodig hebt. Maar er is meer! Elk menu wordt voorafgegaan door een overzicht waarop je stap voor stap de voorbereidingen van de gerechten kan volgen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Laat je leiden door de njam-chefs, blijf ontspannen tijdens het koken en geniet van het vooruitzicht op een gezellige avond!

Lees meer over De Gastentafel

Inspiratie & blog