Komkommersalade

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 komkommer
1 limoen (het sap)
peper - zout
2 handenvol verse koriander
1 el roze peperbolletjes
mandoline (optioneel)

Bereiden:

Snijd de komkommer en de rode ui in dunne schijfjes. Gebruik hiervoor eventueel een mandoline (de dunne schijfjes maken dit gerecht heerlijk verfijnd). Giet de kikkererwten af (behoud het vocht om chocomousse mee te maken) en spoel ze onder koud water tot ze niet meer schuimen. 

Voor de dressing meng je de olijfolie, het sap van de limoen en wat peper en zout. We keep it simple. Doe de komkommer, de ui en de kikkererwten in een kom of in een schaal. Hak wat koriander fijn en voeg toe aan de salade. Doe de peperbolletjes erbij en overgiet met de dressing (naar smaak). Werk af met de biologische fetakaas.

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog