Komkommercouscous met gegrilde halloumi op ‘n spiesje

Een recept van Philippe Van den Bulck, zoals gezien in Veggie!
Foto: Roos Mestdagh ©

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
3 komkommers
400 g haloumikaas
300 g couscous
1 teentje look
6 takjes munt
2 limoenen of citroenen
1 kl venkelzaad
zwarte peper van de molen

Bereiden:

Het is voor dit gerecht absoluut niet nodig de couscous te stomen (of te garen), Deze komkommercouscous is enorm fris van smaak en oogt ook bijzonder fris.

Was de komkommers en snijd 2 komkommers in grove stukken. Mix de grove stukken komkommer in een blender met de knofl ook, 4 takjes munt, de olijfolie en wat zeezout. Meet ongeveer 6 dl af van het komkommersap.

Doe de couscous in een schaal en overgiet met het komkommersap, meng en zet de schaal afgedekt in de koeling gedurende 30 à 40 minuten. Snijd de overige komkommer in kleine blokjes. Rooster het venkelzaad lichtjes in een droge pan en voeg dit bij de komkommer. Rasp een weinig citroenschil bij de komkommer en kruid met peper van de molen en zeezout.

Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Snijd de halloumikaas in plakken van 1 cm en bestrijk lichtjes met olijfolie, gril de halloumikaas op de grill en kruid met peper van de molen.

Meng de komkommerblokjes door de couscous en roer hierbij de couscous goed los. Kruid bij indien nodig en breng op smaak met citroensap.

Meng op het laatste moment de overige muntblaadjes, fijngesnipperd, door de couscous.

Serveren:

Verdeel de couscous over de borden en schik er de halloumikaas op. Met een dunschiller kun je slierten komkommer maken om de borden te dresseren.

Uit het boek "Groenten! 50 verrassende veggie recepten"

De passie voor groenten kreeg Philippe Van den Bulck terwijl hij de stiel leerde bij ‘s werelds beste chefs. Met verrassend originele en inspirerende groenterecepten deelt Philippe zijn groenteliefde met jou in een smakelijk boek boordevol handige tips en interessante weetjes.

  • Titel: Groenten! 50 verrassende veggie recepten
  • Uitvoering: Soft cover
  • Afmetingen: 200x270mm (portrait)
  • ISBN: 978-90-5916-849-7
  • Pagina's: 176
  • Fotografie: Roos Mestdagh
Lees meer over Groenten! 50 verrassende veggie recepten

Inspiratie & blog