Kamille-aardbeien iced tea

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

liter liter Even geduld...
2 l water
5 el gedroogde kamillebloemen
2 roze pompelmoezen
4 el honing
1 handje aardbeien

Bereiden:

Breng het water aan de kook. Giet het kokende water in een grote, hittebestendige pot en doe er de gedroogde kamille bij. Laat trekken tot het lauw is. Giet daarna door een zeef zodat de kamillebloemetjes eruit zijn. 

Pers de pompelmoezen en doe het sap erbij. Voeg ook meteen de honing toe. Het water is nog lauw nu, dus de honing mengt dan makkelijk onder de kruidenthee. Snijd de aardbeien door. Voeg ze als laatste toe. 

Zet minimaal een uur in de koelkast. Nadien zeef je best de aardbeien eruit.

Serveren:

Serveer met verse aardbeien, schijfjes pompelmoes en ijsblokjes

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog