Glutenvrije Bretonse ham-kaas galettes

Foto: Hannah Hughes ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
80 gr glutenvrij boekweitmeel
0,25 tl zout
1 ei
250 ml water
3 tl boter
peper
3 eieren
75 gr geraspte kaas
6 dikke plakken ham

Bereiden:

Doe het boekweitmeel, zout, ei en water in een grote kom en meng alles met een vork tot een glad beslag. Laat het 10 minuten rusten.

Verhit een grote koekenpan of crêpespan op hoog vuur. Doe er 1 theelepel boter in en verspreid die over de bodem. Schenk zo veel beslag in de pan dat twee derde van de bodem ermee is bedekt en maak een walsende beweging met de pan, zodat het beslag over de hele bodem uitvloeit. Hierdoor krijg je een mooi dunne en knapperige galette.

Bak de galette 15-20 seconden en zet het vuur op matig. Breek er in het midden een ei boven en verdeel het eiwit met een vork zo dat het zoveel mogelijk van de galette bedekt.

Strooi een derde van de kaas over het eiwit en leg aan weerszijden van de dooier een plak ham. Sla de randen met een kleine spatel naar binnen om, zodat de galette vierkant wordt, en bak hem nog 2-3 minuten.

Bestrooi met wat zwarte peper en schep de galette op een bord. Bak op deze manier alle galettes, waarbij je voor elke nieuwe galette het vuur weer hoog zet. Geef er verse rucola bij.

Tip: Bak je de galettes in boter, dan krijgen ze veel smaak!

Inspiratie & blog