Gesauteerde kip met morieljes, asperges en aardappeltjes

Een recept van Johan Segers

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ontdek de meest succesvolle lokale street food tenten in Thailand

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
8 hanenkammen
4 kippenlevers
1 ui
1 selder
1 wortel
tijm
laurier
peper
250 gr boter

Bereiden:

Snijd de kip in stukken. Snijd eerst de billen eraf door ze tussen de twee gewrichten in door te snijden. Snijd de vleugels af en tenslotte de borsten, verdeel deze in twee.

Maak het karkas leeg. Haal er alle ingewanden uit: maak de maag leeg, verwijder de gal van de lever, haal hart en niertjes uit en maak de nek proper. Verwijder de kam van de kop.

Kook het karkas samen met de nek, maag en de poten even op en spoel af onder koud water. Zet alles opnieuw op in koud water samen met ui, selder wortel, tijm, laurier, peper en zout en laat ca. 1 uur sudderen. Gier door een zeef en bewaar, je hebt nu 1 liter kippenbouillon.

Was de morieljes onder koud water, leg ze in een kom, zet ze onder met koud water en laat weken.

Zet de hanenkammen op zoals het karkas en laat gaarkoken.

Maak de cocotte goed warm, laat de boter kleuren en bak de stukken kip samen met de kippenlevers langs alle kanten goed bruin. Kruid et peper en zout en laat onder een deksel zachtjes garen.

Schil de asperges en kook al dente. Kook de aardappeltjes gaar.

Neem na 20 min. het deksel af van de cocotte en voeg morieljes, asperges, aardappeltjes en hanenkammen toe. Bevochtig met de kippenbouillon en laat nog 10 min. zachtjes sudderen. Proef en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.

Serveer in de cocotte.

Inspiratie & blog