Gegrilde cote a l’os met gemarineerde tomaatjes

Een recept van Bart Desmidt, zoals gezien in BBQ Vanavond?!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 stukken côte à l'os van 3 à 4 cm dikte
3 takjes rozemarijn
2 teentjes look
200 gr water
200 gr suiker
200 gr rode wijnazijn
0,5 citroen, het sap
1 handje rucola
boter
peper

Bereiden:

Kruid het vlees royaal met peper en zout. Grill het gedurende 10 minuten aan elke kant op de barbecue. (Je kan het vlees ook langer of korter grillen naar smaak.)

Neem een steelpannetje en doe daarin een flinke scheut olijfolie, een flinke klont boter, de takjes rozemarijn, de teentjes look, een flinke snuif peper en een flinke snuif zout. Verwarm het pannetje op de barbecue.

Breng in een steelpannetje 200 gram water en 200 gram suiker aan de kook en laat opnieuw afkoelen. Voeg vervolgens 200 gram rode wijnazijn toe.

Blancheer de tomaatjes kort in kokend water, schrik ze in ijswater en verwijder de pel. Laat de tomaatjes tot aan het serveren marineren in het mengsel van suikerwater en rode wijnazijn.

Serveren:

Snijd het vlees in plakjes en kruid het extra naar smaak met peper. Haal het pannetje met de boter en de olijfolie van de barbecue en blus het met het sap van een halve citroen. Leg de gemarineerde tomaatjes tussen de stukjes vlees en besprenkel het geheel met het botersausje. Werk af met enkele blaadjes rucola. Serveer met brood.

Tip van Bart: Snijd het been van het stuk vlees zodat je kan zien hoe ver het vanbinnen al gebakken is.

Met dank aan

Weber

Inspiratie & blog