Crème brulée

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in De Gastentafel
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...

Bereiden:

Roer de suiker met een garde onder de eigelen. Voeg hier de volle melk en de room aan toe. Schraap de zaadjes uit de vanillestok en doe bij het mengsel. Laat een uurtje rusten in de koelkast.

Giet het mengsel in vuurvaste schaaltjes en bak af gedurende 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven van 95 graden. Haal de potjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Bestrooi de crème brûlées met fijne suiker en karamelliseer de suiker met een keukenbrandertje. 

Uit het boek "De Gastentafel"

Een etentje organiseren voor vrienden of familie, leuk! Maar hoe zorg je ervoor dat je niet de hele tijd met potten en pannen in de weer bent terwijl je gasten er zijn? En dat je niets vergeet? Een goede voorbereiding maakt het verschil tussen een stresserende avond of heerlijk ontspannen samenzijn rond een tafel vol lekkers waar jij en je gasten, met volle teugen van kunnen genieten! De Gastentafel serveert 10 menu's die je bijna volledig op voorhand kan maken, voorzien van een handige boodschappenlijst waarop alle ingrediënten staan die je nodig hebt. Maar er is meer! Elk menu wordt voorafgegaan door een overzicht waarop je stap voor stap de voorbereidingen van de gerechten kan volgen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Laat je leiden door de njam-chefs, blijf ontspannen tijdens het koken en geniet van het vooruitzicht op een gezellige avond!

Lees meer over De Gastentafel

Inspiratie & blog