Chocoladebolletjes met chocolade-pindacrème

Een recept van Dominique Persoone, zoals gezien in In de mix 4
Foto: Stephanie Bex ©

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u in Gent!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 gr Niamh Chocolate delight mix
210 ml koud water
70 gr boter
2 el gemalen kokos
100 gr water
100 gr suiker
100 gr pure chocolade, fijngehakt
100 gr mascarpone
50 gr pindakaas
50 gr suiker
50 gr licht gezouten pinda's

Bereiden:

Kneed de Chocolate Delight mix, 210 ml koud water en het kokospoeder tot een soepel deeg ( 10 minuten met de keukenrobot, gebruik dan de deeghaak, of 20 minuten met de hand). Dek af met een keukenhanddoek en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. 

Duw het deeg lichtjes plat en verdeel het in zes gelijke stukken. Maak er bolletjes van en laat deze opnieuw afgedekt rijzen gedurende 40 minuten op kamertemperatuur. 

Maak ondertussen de toppings. Doe voor de chocolade ganache het water en de suiker in een steelpannetje. Breng aan de kook en giet het mengsel op de stukjes chocolade. Roer goed tot er geen brokjes meer zijn. Meng de mascarpone met de pindakaas en giet er vervolgens de chocolade ganache op. Roer met grote halen onder mekaar. 

Laat voor de gesuikerde pinda’s de suiker mooi goudbruin karameliseren in een pannetje op het vuur. Voeg er de gezouten pinda’s aan toe en roer ze onder de karamel. Stort de nootjes op een laagje bakpapier en laat afkoelen. Hak grof. 

Klop een eitje los en bestrijk hiermee de gerezen broodbolletjes. Geef met een schaar telkens vier knipjes in aan de zijkanten en bestrooi de bolletjes nog met fijne suikerparels. Bak ze vervolgens 8 minuten in een voorverwarmde oven van 230 graden. 

Laat de broodjes lichtjes afkoelen en snijd ze open. Besmeer de met de pinda-chocoladecrème en bestrooi met de suikerpinda’s. 

Met dank aan

Niamh

Inspiratie & blog