Bouillon van watermeloen

Een recept van Roger van Damme

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 g water
25 g suiker
50 g tomaat
10 g roze peperkorrels
5 g rozenblaadjes, gedroogd
250 g watermeloen
0,5 watermeloen
minitomaatjes (groene en rode)
basilicumblaadjes

Bereiden:

Bouillon van watermeloen:

Breng het water en de suiker aan de kook en voeg de peperkorrels en de rozenblaadjes toe. Laat 20 minuten infuseren en giet door een fijne zeef. Laat volledig afkoelen. Voeg de watermeloen en de azijn toe en meng met een handmixer tot een gladde massa. Verwijder eventueel schuim. Vul een glaasje voor 1/3 met de bouillon en bewaar in de koelkast.

Meloenballetjes:

Draai met een parisienneboor balletjes uit de watermeloen. Voeg de balletjes toe aan het glaasje gekoelde bouillon.

Serveren:

Werk het glaasje verder af met een assortiment minitomaatjes (hoeven niet gekonfijt te zijn) en enkele blaadjes basilicum.

Uit het boek "Een Groot Gebaar"

"In dit boek geef ik al mijn geheimen prijs. Ik heb er mijn beste dessertborden van de afgelopen 20 jaar in verzameld, aangevuld met tal van nieuwe bereidingen. “Een groot gebaar” zou een antwoord moeten zijn op de vele vragen die ik in mijn carrière gekregen heb, vragen van hobbykoks én professionals. Daarom biedt dit boek voor elk niveau wat wils. Sommige dessertborden zijn een ware uitdaging en ze van A tot Z klaarmaken is wellicht eerder weggelegd voor de ervaren chefs, maar hobbykoks kunnen hier perfect een eigen creatie van maken met onderdelen van het recept. De schetsen naast de foto’s tonen hoe een dessertbord wordt opgebouwd. En voor alle dessertliefhebbers heb ik nog een extra “easy way” versie gemaakt: uit elk dessert haal ik een eenvoudige basisbereiding die ik in een glaasje presenteer. Ik hoop dat jullie dit gebaar appreciëren."

Lees meer over Een Groot Gebaar

Inspiratie & blog