Appelricotta met pistachenoten en honing

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 appel
1 snuifje kaneel
enkele pistachenoten
honing

Bereiden:

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in schijfjes. De schil mag er dus aan blijven – lekker veel vitamientjes daar! 

Doe wat olijfolie in een pan en leg de schijfjes appel erin. Schik ze liefst naast elkaar – mogelijks moet je dan twee pannen gebruiken voor de volledige appel. Wanneer het vuur warm is, zet je het wat lager, zodat de olie niet te heet wordt. Laat de appeltjes even garen, draai ze om en gaar verder. Doe er, wanneer ze zo goed als klaar zijn, wat kaneel over. 

Dresseer de appeltjes op een bord in de vorm van een bloemetje. Schraap met een soeplepel een strookje ricotta af. Dresseer het over je appelbloem. Doe er enkele pistachenoten over. Voeg een beetje honing toe. En werk eventueel af met munt. Smakelijk!

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog