American pancakes met rood fruit

Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
350 gr suiker
2 citroenen, het sap
1 handje blauwe bessen
1 handje aardbeien
1 handje frambozen
250 gr bloem
500 ml melk
2 eieren
20 gr bakpoeder
90 gr suiker
6 gr zout
60 gr gesmolten boter
enkele blaadjes munt

Bereiden:

Doe de suiker samen met het citroensap en het fruit in een steelpannetje en verwarm het geheel zachtjes op het vuur. Laat gedurende een 10-tal minuutjes pruttelen.

Maak ondertussen het deeg voor de pancakes. Meng de bloem met de melk, het bakpoeder, de eieren, de suiker, het zout en de boter.

Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan op het vuur. Giet er een flinke lepel van het pannenkoekenbeslag op en bak de pancakes aan beide kanten goudbruin. Herhaal tot je het beslag helemaal opgebruikt het.

Serveren:

Stapel de pannenkoeken op een bordje op mekaar en lepel er de coulis met stukjes fruit over. Werk af met een laagje poedersuiker en een takje munt.

Met dank aan

Nespresso

Uit het boek "Zoveel om te vieren"

Njam!, de lekkerste kookzender van Vlaanderen en Nederland, bestaat al meer dan 10 jaar. Dat vieren we met dit feestboek waarmee je alle grote en kleine gelegenheden vol lekkers kan toveren. Van een spontane apero met vrienden, een ontspannen BBQ tot een vieruurtje met de bomma, een stijlvolle afternoontea of een feestje met de kinderen, Halloween incluis, tot een verrassend creatieve paasbrunch en een verwenontbijt voor Moederdag. Voor het kerst- en nieuwjaarsmaal trekken we alle registers open, zonder dat je urenlang in de keuken hoeft te staan. Want dat hebben alle gerechten gemeen: ze zijn toegankelijk en haalbaar met eenvoudige ingrediënten boordevol smaak.

Al dit lekkers komt van onze crème de la crème: njam!-chefs Dagny Ros Asmundsdottir, Jan Buytaert, Jeroen De Pauw, Bart Desmidt, Peppe Giacomazza, Dominique Persoone, Johan Segers, Jan Tournier, Roger van Damme, Steffi Vertriest, en njam!-blogster Stephanie Bex. Alle drankjes en cocktails zijn van njam!-blogger Yannick Van Dyck. 

Lees meer over Zoveel om te vieren

Inspiratie & blog