Van Love Burgers tot Romantische Vol-au-vent: 5 originele tips voor Valentijnrestaurants

Valentijn betekent voor vele fijnproevers een extra gelegenheid om eens goed op restaurant te gaan. En “goed”, dat hoeft niet per se duur of verfijnd te betekenen. Want ook hamburgers of pizza’s kunnen best romantisch zijn! De njam!-redactie zocht voor jullie enkele toffe adresjes uit waar je romantisch en origineel kan genieten. En mocht het restaurant op Valentijn geen beschikbaarheid meer hebben: ook op andere dagen mag je jouw geliefde in deze restaurants gerust culinair verrassen.

Johnny Flamingo, Diest

Burgers op Valentijn: waarom niet? Zeker als je ervan kunt genieten in een echt burgersalon, zoals de eigenaars van restaurant Johnny Flamingo hun zaak noemen. In een hedendaags en ietwat exotisch interieur kan je hier smullen van burgers, wraps, sandwiches en verschillende side dishes. Alles is er van topkwaliteit en vers gemaakt. Zo worden de burgers, van Wit-Blauw rundsvlees gemaakt, in eigen atelier versneden en gekruid. Start je Valentijndiner met de “Love me tenders” (gepaneerde en gefrituurde kippenfilets met honingmosterd), kies daarna voor de “Vaffanculo” burger (met rundergehakt, mozzarella, parmaham, rucola, tomaat en pestomayonaise) en sluit de maaltijd af met een “Hot fudge white lady” (vanille-ijs en warme chocoladesaus) om te delen. Romantisch fast food op z’n best! 

La Quincaillerie, Brussel

La Quincaillerie is een prachtig restaurant gevestigd in een voormalige ijzerwarenhandel in de Rue du Page in Brussel. Het pand werd ontworpen door een leerling van Victor Horta en sinds 1988 is het een restaurant. Het Art Nouveau interieur werd er grotendeels behouden en dat geeft La Quincaillerie een bijzonder en zeer romantisch karakter. Bovendien vind je er op de kaart heel wat romantische gerechten: diverse soorten oesters, zeevruchtenschotels, bressekip van de eigen hoeve, kreeftenbereidingen, en veel meer. Een topadres voor een geslaagde date!

Silo’s, Boortmeerbeek

Het is niet de eerste keer dat we Silo’s in Boortmeerbeek in een van onze lijstjes opnemen. Maar er zijn dan ook weinig restaurants die ons keer op keer zo bekoren. Het interieur wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste in België en vooral de lounge is uitermate romantisch. De vol-au-vent en de dame blanche hebben er een legendarische status. En dat zijn, voor wat ons betreft, zeer romantische gerechten die je ook prima kunt delen. De leuke en toegankelijke wijnkaart en de sensuele setting maken de romantische ervaring compleet.

Eat Love Pizza, Gent

Als burgers kunnen op Valentijn, kan pizza evenzeer. En vooral als dat bij “Eat Love Pizza” is in hartje Gent. Eat Love Pizza is een pizzarestaurant waar ambacht hoog in het vaandel wordt gedragen. Tijd en liefde zijn daarbij de belangrijkste ingrediënten. Ideaal dus voor een romantische avond uit! Maak het extra romantisch en ga voor de charcuterie Masserie Masela om te starten, een Southern Sunset pizza om te delen (met spinazie crème, pittig txogitxu gehakt, txistorra worst, feta De Bosschelle, boerenkool en pastinaak) en Sofie’s love-wafeltjes met chocolade en slagroom om af te sluiten.

Het Gebaar, Antwerpen

Op Valentijn mag het natuurlijk eens wat meer zijn. En daarvoor ben je bij Het Gebaar altijd aan het juiste adres. Njam!-chef Roger van Damme’s restaurant is trouwens ook zeer romantisch. Je zit er gezellig dicht bij elkaar, de tafels zijn met wit linnen gedekt en de kaarsjes branden er altijd. En dan is er natuurlijk nog het eten. Er zijn weinig gerechten die je qua uitzicht nog romantischer kunt noemen. Van de prachtige rundstartaar tot de wereldberoemde desserts als “Orelys” of “Butterfly”: indruk maken op je geliefde zal hier absoluut geen probleem zijn.

Smakelijk!

Sven van de njam!-redactie 

Beoordeling