Tips voor een gezellig feestinterieur

Wat gaat zo’n jaar toch snel voorbij! Het is alweer bijna tijd om jouw interieur helemaal Kerst-proof te maken. Het is bij ons al lang aan het kriebelen om onze huiskamer te versieren met kerstlichtjes, kerstkaarsjes, dennenappeltjes, … Maar we wachten nog even… Na 6 december gaan we all the way!

De feestdagen vieren doe je met vrienden, familie, het gezin, … We komen samen en eten allemaal ons buikje rond tijdens deze magische periode. Heb jij nog geen idee hoe je jouw feestinterieur moet aanpakken? Geen probleem, in samenwerking met Meubelen Verberckmoes geven we je enkele tips:

1) Kleur doet wonderen!

We willen allemaal plaatsnemen aan een gezellige feesttafel. Ga dit jaar voor een tafeltapijt met een loper, dat geeft extra dimensie. Een gedekte tafel brengt jou en jouw gasten meteen in de juiste feestsfeer! Kies daarom voor de juiste kleuren en maak leuke naamkaartjes met een cadeautje eraan. De tafel kleedt je verder aan met kandelaars en (zelfgemaakte) kransen. 

2) Lekker knus bij elkaar

Geef jouw interieur een warme toets met een fake schapenvelletje of warme plaid. Ga voor subtiele kleuren die passen bij je salon of eetkamer. Na al dat lekker eten eindig je de avond lekker knus bij elkaar.  

Tip: maak een aparte hoek voor de kids. Zo hebben ze plaats voor zichzelf om te spelen, knutselen, cadeautjes uit te pakken, … En blijft alle rommel ook op één plaats liggen! 

3) Buiten is even leuk als binnen

Je hoeft helemaal niet te gaan skiën deze kerstvakantie. Doe aan staycation en maak het buiten super gezellig. Haal een lekkere fles glühwein in huis, steek die vuurkorf aan en vergeet zeker je dekentje niet! Hang gerust wat lampjes of kerstverlichting in de bomen, dat maakt het helemaal af. Genieten maar …

Leuke tip: In de tuin heb je heel veel materiaal liggen om een kerstkrans te maken. Denk aan kleine takjes, blaadjes in mooie herfstkleuren, verlaten vogelnestjes, twijgen, … 

Wist je trouwens dat het interieur van ons gloednieuw programma De Chalet aan Zee mogelijk werd gemaakt door Meubelen Verberckmoes? Elke zondag kan je een aflevering bekijken van De Chalet aan Zee.