Steffi's gezonde gerechtjes voor op de feesttafel

De feestdagen staan voor de deur en het is dus tijd om al eens na te denken over wat we tijdens die dagen op tafel zullen toveren. De feestdagen zijn uiteraard de ideale gelegenheid om eens stevig te zondigen, maar waarom ook niet on-the-side wat gerechtjes met een stevige portie vitaminen toevoegen? 

Ik zet er enkele op een rijtje, gemaakt met de gezonde producten van Nutridia, die je perfect in je feestmenu kan blenden.

Muhammara

Een heerlijk dipje alvorens aan tafel te gaan is niet enkel fancy, als je ook nog eens kan uitpakken met een zelfgemaakte dip die bovendien nog eens lekker en gezond is, dan scoor je zonder twijfel veel punten bij je gasten.

Komkommerspaghetti met tabouleh van bloemkool

In het originele recept met zoete aardappel fritters maar waarom ook eens niet deze tabouleh bij op je feesttafel zetten? Tussen de kroketjes en zware sauzen door kan dit een heerlijk verfrissende extra zijn!

Avocadohapje met gerookte zalm

Wie een zwaar menu samenstelt die kan wat tegengewicht bieden met licht verteerbare hapjes. Dit avocadohapje met gerookte zalm is het ideale proevertje en ziet er ook nog eens super mooi uit.

Freekeh salade met vijgen

Iets origineels als voorgerecht? Kies een keertje voor alternatieve granen zoals Freekeh. Door volle granen te kiezen zorg je voor een extra voedzaam gerechtje voor je gasten. Vind je geen vijgen? Vervang ze dan door blauwe bessen.

Bloemkool-paprika soep

Dé manier om een portie gezond mee te geven aan je gasten is uiteraard soep. Eén van mijn eigen favorieten is deze bloemkool-papkrika soep. Dat klinkt misschien als een gekke combo maar I swear, zooooo lekker!

XOXO, Steffi 

Lees ook...