Komkommerspaghetti met tabouléh van bloemkool

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in Geniale groentespaghetti
Foto: Roos Mestdagh ©

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 komkommer
1 peer
0,5 bloemkool
1 rode ui, fijngesnipperd
3 el blanke rozijnen
enkele takjes munt, fijngehakt
1 limoen, het sap
1 zoete aardappel
1 kl chilipoeder
2 eieren
peper

Bereiden:

Snijd de komkommer en de peer in dunne sliertjes met de My Vegetable.

Snijd de bloemkool in roosjes en rasp ze vervolgens tot een fijne tabouléh.

Meng in een grote kom de spaghetti van komkommer, de spaghetti van peer en de tabouléh van bloemkool. Voeg hier nog de fijngesnipperde rode ui, de rozijnen, de munt en het limoensap aan toe.

Schil de zoete aardappel en rasp deze fijn. Doe de geraspte zoete aardappel in een grote mengkom, bestrooi met chilipoeder en voeg twee eieren toe. Meng alle ingrediënten goed onder mekaar en kruid met peper en zout.

Smelt een lepeltje koksolie in een antikleefpan. Vorm met twee lepels koekjes van het zoete aardappelmengsel en bak deze krokant in de pan.

Serveren:

Schep de mengeling van groentespaghetti en tabouléh op een bordje. Serveer samen met de koekjes van zoete aardappel. Werk het gerecht af met een takje munt.

Met dank aan

DOMO

Uit het boek "De Gezonde Goesting"

Je kent haar van de blog Bye Bye Cheeseburger en het kookprogramma De Gezonde Goesting. Waar het bij Steffi Vertriest allemaal om draait, is heerlijk (maar dan echt overheerlijk!) koken met gezonde ingrediënten en daarmee de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Het resultaat? Finger licking good food! In dit boek worden haar favoriete en meest gelikete recepten eindelijk gebundeld. Of je nu kiest voor een eenvoudig ontbijt met granola, een butternut-lasagne of de makkelijkste bananen-haver-chocoladekoekjes, Steffi weet raad. En jij voortaan ook, met dit boek in handen.


Lees meer over De Gezonde Goesting

Inspiratie & blog