Sexy Salads: 7 verleidelijk lekkere salades

Bij njam! ontkrachten we graag culinaire misverstanden. Zo vernamen we recent van kennissen dat salades niet sexy kunnen zijn. Dat ruikt naar een uitdaging! Want als je het ons vraagt, kunnen salades juist wel sexy en verleidelijk zijn. Je kan er immers talloze ingrediënten in verwerken, variëren naar hartenlust en met de prachtig kleurrijke ingrediënten tevens van je bord een echt kunstwerkje maken. Bovendien zijn ze gezond en dat is ook sexy, toch? We inspireren jullie vandaag graag met 7 recepten voor “verleidelijk lekkere salades”. 

1. Salade met avocado, Noordzee garnalen en currymayonaise 

We vallen met de deur in huis en presenteren je graag direct een overheerlijke en verleidelijke salade. Dit creatieve gerecht van de gerenommeerde top- en njam!-chef Michaël Vrijmoed brengt op sublieme wijze enkele fantastische ingrediënten bij elkaar. Van de koppen van de (vers gepelde) garnaaltjes maakt Michaël een bouillon die hij vervolgens verwerkt tot gelei. Op die gelei komt een salade met currymayonaise, de verse garnaaltjes, avocado en krokante broodcroutons. Onweerstaanbaar!

2. Geroosterde perzikensalade met boontjes

Ons lijstje afsluiten doen we vandaag met deze heerlijke salade met geroosterde perziken, erwten, veldsla en boontjes. Healthy foodie en njam!-chef Steffi Vertriest maakt daarbij ook een dressing van honing, mosterd, tamari en koolzaadolie. Afwerken doet ze met amandelschilfers en peper en zout. Eenvoudig, origineel en superlekker.

3. Salade van kreeft

Dit is echt een gerecht dat romantiek in de lucht brengt én iedereen doet watertanden. Hoofdrolspeler is natuurlijk de kreeft, die in een kruidige bouillon wordt gegaard. Verschillende soorten salade zorgen voor kleur, geur en smaak en krijgen gezelschap van mayonaise met room, pastis en fijngehakte dragon. Love is in the air (and the stomach).

4. Quinoasalade met granaatappel en brie

Een frisse en gezonde salade die er ook nog eens verleidelijk uitziet? Dat kan! Kijk maar eens naar deze quinoasalade met granaatappel en brie, bijvoorbeeld. Njam!-chef Chiara van Emrik brengt quinoa en kikkererwten samen in een kleurrijke salade. Voor die kleuren zorgen granaatappel en komkommer, voor de kruidige toetsen gebruikt ze munt, koriander, peterselie en tahin. De brie en rozijntjes zorgen op hun beurt voor een hartig en een zoet accent.

5. Salade met braambessen, parmaham en burrata

Een supergemakkelijke salade die groenten, fruit, vlees en kaas combineert. Én er zeer goed uitziet. Dat mag je verwachten van deze salade met braambessen, parmaham, burrata, vijgen, walnoten, eetbare bloemetjes en gemengde sla. De salade kan je op minder dan 10 minuten maken en is bovendien budgetvriendelijk. Een win-win op alle gebied.

6. Salade van langoustines met kaviaar

Een andere luxesalade in deze lijst - voor als het eens wat meer mag zijn - is deze salade met langoustines en kaviaar. Langoustines worden daarvoor gecombineerd met little gems, een mooie portie kaviaar, crème fraiche en een zelfgemaakte peterselieolie. Sex on a plate – zoals men zegt!

7. Sushi salade

Een salade waarin alle lekkere smaken van sushi samenkomen, die kan alleen maar verleidelijk zijn. Na uitvoerig proeven, kunnen we dat bevestigen. Zalm, spinazie, komkommer, avocado, mango, edamameboontjes, nori, sesam, gebakken uitjes en viseitjes zorgen allemaal samen voor een verleidelijk spel van smaken en texturen. Mag het wat pikanter? Werk dan af met Sriracha chilisaus of Sriracha mayonaise.

Smakelijk!

Sven van de njam!-redactie. 

Lees ook...