Roger van Damme & Sven Ornelis koken voor het goede doel

Afgelopen week organiseerden njam!-chef Roger van Damme en zijn goede vriend Would Be Chef Sven Ornelis een quatre mains waarbij ze samen kookten in Het Gebaar. Dit deden ze om de tweede verjaardag van Sven’s blog www.wouldbechef.be te vieren en daar bovenop schonken ze de opbrengst aan een goed doel dat hun nauw aan het hart ligt!

Toen een tijdje geleden Kim en Stephanie van SuperKrachtig Lekker, een vzw die streeft naar gezonde én lekkere voeding voor kinderen die vechten tegen kanker, langskwamen bij Sven in zijn radiostudio kreeg hij het idee om hen een duwtje in de rug te geven. SuperKrachtig Lekker zamelt geld in voor de bouw van een keuken in het Universitair Kinderziekenhuis in het UZ Gent. Een keuken waar de ouders gezond en lekker kunnen koken voor hun kinderen.

Sven en Roger sloegen de handen in mekaar en organiseerden een quatre mains. Op anderhalf uur tijd waren alle plaatsjes uitverkocht en ook wij van de njam!-redactie bemachtigden een tafeltje en konden gaan proeven van de creaties van deze geweldige chefs. Roger koos zijn favoriete recepten van Sven uit op zijn blog en ging er mee aan slag. Hij gaf ze een kleine twist en verfijnde ze tot gerechten op gastronomisch niveau. Het resultaat was een menu om duimen en vinger bij af te likken en ongetwijfeld ging het er heel gezellig aan toe in de keuken! Kijk gerust even mee! 

Preisoepje met gorgonzola

Croque Deluxe

Eitje met krab en pumpernikkel

Gevuld aardappeltje met kaviaar en steur

Thaise vol-au-vent

Mama's appeltaartje met vanille saus

Over naar de belangrijkste vraag van de avond: ‘En wat heeft dat nu opgebracht’. Met heel veel trots konden Sven en Roger aankondigen dat ze maar liefst €3464,66 kunnen schenken aan SuperKrachtig Lekker. Fantastisch vinden we dat!

Hartelijk dank aan Sven Ornelis & Roger van Damme voor dit prachtige initiatief. Wie zelf ook een steentje bij wil dragen en SuperKrachtig Lekker wil steunen kan via deze link een donatie doen!