Proef de gezelligheid op het culinair festival 'Gent Smaakt'

Ben je op zoek naar nieuwe recepten, wil je nieuwe smaken verkennen of gezellig de culinaire sfeer opsnuiven van de stad Gent? Van woensdag 17 mei tot en met zondag 21 mei staat de Gentse binnenstad volledig in het teken van culinaire hoogstandjes en heerlijke ontdekkingen. Bezoekers kunnen kennismaken met lokale chefs, producten en dranken, met de nadruk op de samenkomst van cultureel erfgoed en food. Ook kan je hier zelf aan de slag gaan en je inschrijven voor verschillende workshops en lezingen. 

Meer dan 60 Gentse chefs, restauranthouders en lokale producenten bevestigden hun deelname aan Gent Smaakt! Een record in het 11-jarige bestaan van Gent Smaakt!

Waan je een culinaire reis doorheen de stad Gent op de volgende plaatsen:

  • Korenmarkt: Gentse wereldkeuken en streetfood
  • Klein Turkije: standen met aandacht voor de korte keten en lokale, duurzame producten
  • Goudenleeuwplein: lokale streetfood en de place-to-be voor de kleinste lekkerbekken onder de naam “Drakenpleintje”.
  • Poeljemarkt: culinaire hotspot voor jonge chefs en ervaren restaurateurs
  • Stadshal: Chef’s Island, gastronomische signature dishes van een 10-tal Gentse chefs

Zelfs de allerkleinsten kunnen zich hier amuseren. Na het grote succes van vorig jaar staat ook dit jaar opnieuw het “Kinderrestaurant” op het programma. Kinderen tussen 9 en 14 jaar kunnen ervaren hoe het is om een echt restaurant te runnen. 6 Gentse chefs werden geselecteerd door de kinderjury en maken samen met de kinderen hun gerecht klaar. De mini-maître d’hôtels worden in de zaal op sleeptouw genomen; en krijgen een snelcursus étiquette, hoe een zaal te runnen,… Een paar uur later verwachten we alle mama’s en papa’s om de voetjes onder tafel te schuiven.

Een gratis culinair festival in de historische binnenstad van Gent tijdens het Hemelvaartsweekend van 17 tot 21 mei. Ontdek het volledige programma via www.gentsmaakt.be


Lees ook...