Ontdek het zomeraanbod van Stad Roeselare

‘Gebeten door Roeselare’, onder die noemer bundelt Roeselare het aanbod waarmee de stad ook deze zomer iedereen wil verleiden. Culinaire ervaringen, gezellige pop-upbars, bruisende evenementen en nog veel meer zorgen voor een smakelijke zomer in het hart van West-Vlaanderen.

Proef de stad met het ‘Gebeten door Roeselare’-menu…

In een selectie restaurants kan je deze zomer genieten van een gastronomisch ‘Gebeten door Roeselare’-menu. Proef van het culinaire DNA van de stad met een twee- of driegangenmenu aan een voordelig tarief. Verwacht je aan culinaire hoogstandjes geïnspireerd door het lokale culinaire DNA. Bij de negen deelnemende restaurants zitten ook een aantal zaken met vermelding in de Gault-Millau-gids, zeker de moeite dus!

…of picknick in het park of het bos
 Ook op andere plekken in de stad kan je gebeten raken door de smaakvolle lokale producten. In het Stadspark, Bergmolenbos en in het Sterrebos kan je reeds genieten van een picknickmand vol duurzame streekproducten. Wie een picknickmand reserveert, kan die vlotjes oppikken op het gevraagde tijdstip in één van de speciaal ontworpen gekoelde picknickkasten. 

Intieme zomerconcertjes bij de boer

De hele zomer lang kan je ook elke woensdagavond genieten van een uniek concept onder de naam ‘Villa Roslar’, intieme concertjes op groene en verrassende buitenlocaties in Roeselare: bij een fruitkweker, in een pluktuin, bij monumentale hoeves,…. Je luistert er bij de ondergaande zon naar lokaal muzikaal talent en proeft daarna van een al even lokale lekkernij, vers van het veld. 

Zomerse pop-ups, aan het water en in brouwerij Rodenbach

De zomer in Roeselare, dat betekent ook gezellig genieten in hippe pop-up bars aan het water. Aan de start van het kanaal Roeselare-Leie vind je ‘Kaaibar by Barlaban’. Je kan er in een urban setting genieten van een zomerse cocktail, omgeven door de street-art skyscrapers die boven de stad uittorenen. In het Stadspark is er dan weer de gezellige ‘Vaarbar’. Nestel je in een strandstoel, dobber op het water of geniet van verfrissende drankjes en heerlijke hapjes gemaakt door vrolijke matrozen. Een keer week opent er ook een zomerbar in de unieke setting van Brouwerij Rodenbach. Op dinsdag kan je tussen de muren van de brouwerij (een beschermd monument) genieten van het wereldvermaarde roodbruine bier en lokale bands.

Gebeten door Koers en Kunst

Roeselare blijft ook de stad van KOERS, het museum van de wielersport. Combineer je bezoek met een hapje in het KOERSkaffee, een fijne brasserie in wielerthema met een uitstekend zonneterras. Sinds dit jaar opende ook ‘Het Kunstuur’ in Roeselare. Een uur lang wordt je ondergedompeld in topwerken uit de Belgische kunst in een intieme sfeer, aangevuld met beeld en geluid. Erna een hapje eten of iets drinken? Maak gebruik van Het Kunstuur-arrangement bij tal van Roeselaarse cafés en restaurants.

Laat je verrassen door Roeselare op www.visitroeselare.be

Lees ook...